Dagens PS

Gammalt hån i artikel av Boris Johnson används mot honom

Boris Johnson
Boris Johnson hånas för en kolumn han skrivit 2010 om en premiärminister som borde förstå att loppet är kört. (Foto: TT)
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs
Uppdaterad: 08 juli 2022Publicerad: 08 juli 2022

Boris Johnson krävde 2010 som journalist en tidigare premiärministers avgång – med ord som lika gärna kunde användas mot honom själv nu. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

En gammal kolumn från 2010 i The Telegraph skriven av Storbritanniens avgående premiärminister Boris Johnson där han hånar den dåvarande premiärministern Gordon Brown som klamrade sig fast vid makten “som någon illegal bosättare i Sinaiöknen” har fått nytt liv på nätet. Detta då Johnsons hårda ord om Brown då lika gärna kunde handlat om honom själv i nutid.

Boris Johnson var tidigare journalist

Före sin politiska karriär var Boris Johnson journalist och arbetade bland annat som redaktör för The Spectator och kolumnist i The Daily Telegraph. När han nu sjunger på sista versen som premiärminister kommer hans gamla ord tillbaka på vägen ut genom dörren.

I sin kolumn i The Telegraph 2010 skrev Johnson bland annat:

“Det hela är otroligt. När jag skriver dessa ord är Gordon Brown fortfarande instängd på Downing Street.

“Han är som en illegal bosättare i Sinaiöknen, som surrar fast sig i ett element, eller som David Brent som hemsöker The Office i det där plågsamma avsnittet när han vägrar att erkänna att han har blivit avskedad.

“Finns det inte någon – drottningens privata sekreterare, den trevliga polismannen vid dörren till nr 10 – vars jobb det är att berätta för honom att spelet är slut?”

Kritiker vill att han avgår omedelbart

ANNONS

Johnson avgick under torsdagen som partiledare för det konservativa partiet (tories), och partiet går nu in i en process för att plocka fram en ny partiledare, och därmed ny premiärminister då partiet har majoritet i det brittiska underhuset.

Tills det valet är klart sitter Johnson kvar som premiärminister i en “övergångsregering” – men många kritiker menar att han borde avgå omedelbart, precis som han själv tyckte att Gordon Brown skulle göra 2010.

Boris Johnson kolumn

Boris Johnsons kolumn.

Läs även: Boris Johnson tackar för sig efter massavhopp

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS