Dagens PS

Lyxboomen över? Kering rasar på börsen efter Gucci-besvikelse

Gucci
Gucci som är en del av Kering har förlorat intäkter under det första kvartalet. (Bild: Pixabay)
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs
Uppdaterad: 24 apr. 2024Publicerad: 24 apr. 2024

Läget har “förvärrats avsevärt” för franska lyxbolaget Kering det första kvartalet. Bolagets ledning ser tecken på att lyxboomen nu är över.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det har varit goda tider länge nu för bolagen i lyxbranschen, men på senare tid har efterfrågan börjat dala. Franska Kering berättade under tisdagen om tuffa förutsättningar framåt, vilket marknaden reagerade på genom att bolagets aktie rasade

Som mest föll Kerings aktie med 9 procent på onsdagen, vid 11.30-tiden var nedgången 8,1 procent.

Kerings ordförande och vd François-Henri Pinault varnar för att bolagets prestation “förvärrats avsevärt” under det första kvartalet i år. Koncernens försäljning sjönk till 4,5 miljarder euro under första kvartalet, ned 10 procent. För flaggskeppsmärket Gucci var försäljningen ned 18 procent.

“Medan vi hade räknat med en utmanande start på året, förvärrade tröga marknadsförhållanden, särskilt i Kina, och den strategiska ompositioneringen av vissa av våra hus, med början med Gucci, trycket nedåt på vår topplinje”, säger François-Henri Pinault.

“Med tanke på denna intäktsminskning, tillsammans med vår fasta beslutsamhet att fortsätta investera selektivt i våra varumärkens långsiktiga tilltalande och särprägel, förväntar vi oss nu att leverera kraftigt lägre rörelseresultat under första halvåret i år.”

Läs även: Extrem lyx på hjul: Så bygger ultrarika superunika bilar (Dagens PS)

Läs även: Lyxkrisen eskalerar: Gucci störtdyker på börsen (Dagens PS)

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
Sista möjligheten att teckna 22 maj
kinda brave logo svart

Den globala spelmarknaden har tagit fart och 400 miljoner nya spelare beräknas tillkomma till 2026. Särskilt det så kallade indie-segmentet växer kraftigt där börsaktuella svenska Kinda Brave är väl positionerade. Teckningsperioden för att vara med i bolagets börsresa från start pågår fram till den 22 maj.

Läs mer & teckna här
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS