Dagens PS

Lukas Lundin är död – blev 64 år

Lukas Lundin död
Lukas Lundin är död – blev 64 år gammal. Bild från 2013. (Foto: Stian Lysberg Solum/TT)
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs
Uppdaterad: 27 juli 2022Publicerad: 27 juli 2022

Industrimannen Lukas Lundin, 64, är död, efter en tvåårig kamp mot en cancertumör i hjärnan. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Lukas Lundin avled den 26 juli vid 64 års ålder i Genève, Schweiz. Han avsade sig alla sina uppdrag i Lundinsfären i februari, då han samtidigt berättade om sin sjukdom.

”Vår far är vår största inspirationskälla. Hans passion för de branscher som han ägnade sitt liv åt var oöverträffad. Lukas såg människor som nyckeln till framgång och han ägnade årtionden åt att skapa några av industrins starkaste ledningsgrupper. Han strävade alltid efter att ge möjligheter och handlingsutrymme till de som arbetade med honom och uppmuntrade oss alltid att sikta högre. Vi kunde inte haft en bättre far och mentor”, skriver Lukas Lundins söner Harry, Jack och William i ett pressmeddelande från Orrön Energy, ett av Lundingruppens bolag.

Lukas Lundin var utbildad till ingenjör och aktiv som entreprenör och företagsledare inom gruv- och petroleumbranschen som styrelseordförande i Lundin Mining sedan 2001 och som styrelseledamot i Lundin Petroleum, senare Lundin Energy och nu Orrön Energy. Lundingruppens råvaruimperium som startades av Lukas Lundins far Adolf Lundin beräknas ha ett samlat börsvärde på cirka 210 miljarder kronor, enligt Expressen.

Läs mer: Lukas Lundin om kampen mot cancern

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS