Profilerade vd:ar som förra året lade stor vikt vid klimattoppmötet i Glasgow tycks ha tappat intresset. I alla fall säger flera av dem nej till nästa toppmöte i Egypten. BlackRocks Larry Fink är en av dem.

ANNONS

Larry Fink från Blackrock, Jane Fraser från Citigroup och Bill Winters från Standard Chartered var alla djupt involverade inför förra årets klimattoppmöte. Inför COP 27 i säger samtliga att de inte kommer att delta, konstaterar Bloomberg.

De är bara några i en lång rad personer med höga poster i näringslivet som ger årets klimattoppmöte lägre prioritet, enligt en sammanställning som tidningen har gjort. Många av dem skickar chefer på lägre nivå i organisationerna.

Larry Fink en av många som vänt tvärt

En viktig milstolpe i förra årets klimattoppmöte var de åtaganden från näringslivet som hade säkrats av Glasgow Financial Alliance för Net Zero (GFANZ).

BlackRock, Citigroup och ungefär 500 andra bolag har skrivit under dem.

Men ett år senare är det oklart hur medlemmarna kommer att leva upp till sina löften om att placera sina 135 000 miljarder dollar på rätt sätt. Istället kretsar de samlade bolagen nu kring hur de ska rida ut krig, energibrist, inflation och hot om lågkonjunktur, skriver Bloomberg.

ANNONS
ANNONS

Det är oklart om de kommer att hålla sina tidigare utfästelser. Det innebär att världen utifrån nuvarande produktionssätt kommer att värmas upp 2,7 grader. Långt över gränsen där vi kan klara en klimatkatastrof.

Läs också:

Blackrocks Larry Fink: 1000 enhörningar för klimatet [Dagens PS]