Nu väntar magrare tider för investmentbankers på Wall Street, med uppsägningar och lägre bonus.

ANNONS

Wall Street brottas med branta nedgångar sedan börsintroduktionerna avtog, förvärvstakten sjönk och aktierna gick ned kraftigt under årets första hälft.

Det står i skarp konstrast till de senaste två årens tjurmarknad, där pandemin genererade biljoner dollar i stöd till företag och marknaden.

I en rapport publicerad av konsultfirman Johansson Associates är lönesänkningar att vänta i en stor del av finanssektorn lagom till bonussäsongen, skriver CNBC.

Alan Johnson, vd för företaget sa i en intervju att många kommer att se sin bonus minska med 50 procent.

”Det som är ovanligt med det här är att det kommer så snart efter ett fantastiskt år förra året. Det, och en hög inflation som tär på människors ersättning.”

ANNONS
ANNONS

Men det är inte enbart sänkta löner och lägre bonus som väntar. Banker förväntas även göra sig av med personal.

”Det kommer att bli en del uppsägningar på Wall Street,” sade Johnson och tillade att personalen kan drabbas av nedskärningar på 5 och 10 procent.

Bonus till mäklare

Men rapporten kommer inte enbart med dåliga nyheter.

Enligt Johnsson måste företagen höja de anställdas löner med 5 procent till följd av inflationen, och för att få dem att stanna kvar.

Det finns också delar av branschen som växt och frodats.

Obligationsmäklare och säljare kommer att se sin bonus stiga med 15 till 20 procent medan aktiemäklare kan komma att se höjningar med 5  till 10 procent, enligt rapporten.

ANNONS
ANNONS

För mäklare på hedgefonder med en makro- eller kvantitativ strategi kan bonusen stiga med 10 till 20 procent.

Investmentbanker, hedgefonder och kapitalförvaltare tar hjälp av konsultfirmor för att sätta korrekta och konkurrenskraftiga löner.

”Mina kunder vet att det kommer att bli ett svårt år, säger Johnsson. Utmaningen ligger i hur det kommuniceras och att säkerställa att de rätta personerna får betalt”.

Läs även: USA-börsen: Bästa månaden sedan 2020 [Dagens PS]