Dagens PS

Låg risk, hög utdelning – tips inför en fallande börs

CVS är en av flera aktier med låg risk och hög utdelning som CNBC tipsar om inför börsens nedgång.
CVS är en av flera aktier med låg risk och hög utdelning som CNBC tipsar om inför börsens nedgång. (Foto: TT)
Malin Beeck
Malin Beeck
Uppdaterad: 21 sep. 2021Publicerad: 21 sep. 2021

När den större aktiemarknaden är på väg in i en nedåtgående spiral tipsar CNBC alla investerare om att lägga om och satsa på företag med låg risk där aktieutdelningen i stället kan bli hög.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det är ett flertal faktorer som pekar på att aktiemarknaden nu bromsar in. USA:s riksbank har inlett diskussioner om hur coronastöden ytterligare ska trappas ned, deltavarianten av viruset är ett fortsatt hot och den kinesiska finansmarknaden hotas av kris. Dessutom har aktievärdet i många bolag rusat i ovanligt hög takt på sistone.

Som ett resultat av de samlade orosfaktorerna sjönk Standard & Poors 500-index med 2,2 procent och Nasdaq Composite med 2,7 under måndagen.

CNBC tipsar därför om säkra aktier med låg risk, där utdelningen ändå kan antas bli hög. Den enda stora risken med att satsa på sådana aktier är om börsen börjar gå upp igen. Då kommer varken utdelning eller värden bli lika höga vid en jämförelse.

Mediebolaget har letat efter aktier som ingår I S&P 500, men där utdelningen kommer att hamna på mer än de två procent som utgör standard. Man har också försökt att välja aktier där man tror att värdet kommer att öka med mer än tio procent. Förutom detta är aktierna stabila, med låga beräknade betavärden. Det här är deras lista.

Hälsobranschen

AbbVie är en läkemedelsjätte med god utdelning på 4,5 procent. Betavärdet ligger på 0,7, vilket betyder att om S&P 500 faller med en procent så faller AbbVie med 0,7 procent. Det närmsta året förutspås bolagets aktie en värdeökning på 18 procent.

Bristol-Myers Squibb och CVS Health är hälsovårdsföretag med stabil aktieutveckling. Utdelningen ligger på tre respektive 2,9 procent. Samtidigt kan Bristol-Myers Squibb ha så mycket som 25 procents uppsida, medan CVS Health går upp ungefär tolv procent till nästa år, tror CNBC.

Fastigheter

ANNONS

Alexandra Real Estate Equities och Prologis är två fastighetsbolag som tagit plats på listan med en aktieutdelning på 2,4 procent för Alexandra Real Estate Equities och 2,3 procent för Prologis. Aktierna beräknas gå upp med elva respektive tolv procent.

Försäkringar

Everest Re Group har verksamhet i försäkringsbranschen. Aktievärdet beräknas kunna gå upp med 25 procent, men betavärdet ligger ändå på 0,8. Utdelningen landar på 2,6 procent.

Livsmedel

McDonalds har en utdelning på 2,3 procent, ett betavärde på 0,6 procent och aktien beräknas stiga med omkring tio procent det närmaste året.

Mondelez, en snackstillverkare, beräknas ha en uppsida på 16,5 procent, betavärde på 0,7 och utdelning på 2,1.

Energi

AES Corp, Ameren Corp, Atmos Energy, Dominion Energy, Edison International, Evergy och NiSource är energibolag som alla anses både stabila och lönsamma.

ANNONS

De har betavärden som ligger mellan 0,3 och 0,8 och en uppsida på mellan 10 (Ameren) och 23,2 procent (Atmos Energy). Utdelningarna ligger i procent på 2,5 för AES, 2,6 för Ameren, 2,4 för Atmos, 4,6 för Dominion, 4,1 för Edison, 3,7 för Evergy och 3,7 för NiSource.

Läs också: 

Aktiechef på Carnegie:Rekyl öppnar för köplägen
Sex tech-aktier med köpläge

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS