Dagens PS

Krisen fortsätter: Swedish Stirling sparkar VD

Swedish stirling
Swedish Stirling sparkar vd Dennis Andersson (Foto: Swedish Stirling).
Isabel Hallqvist
Isabel Hallqvist
Uppdaterad: 21 feb. 2023Publicerad: 21 feb. 2023

Igår kom beskedet att Swedish Stirling ska likvideras. Nu meddelar teknikföretaget att man även avskedar vd Dennis Andersson och upprättar en kontrollbalansräkning.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Under måndagen meddelade teknikföretaget Swedish Stirling i ett pressmeddelande att bolaget ska likvideras och att ”det inte längre bedöms finnas tillräckliga förutsättningar att fortsätta verksamheten”.

Swedish Stirling är ett teknikföretag inriktat på den industriella sektorn med sitt huvudkontor i Västra Frölunda i Göteborg. Tidigare hette bolaget Ripasso Energy. Produkterna är baserade på stirlingteknologi som omvandlar värmeenergi till elektricitet med industrins restgaser.

I höstas försökte teknikföretaget ta in nya pengar för att få fart på bolaget genom en nyemission. Men intresset var svalt, och bolagets aktie störtdök.

Under tisdagsmorgonen kom ett nytt pressmeddelande från bolagets styrelse.

Där står att vd Dennis Andersson sägs upp, för att begränsa framtida kostnader, rapporterar Affärsvärlden. Andersson kommer att fortsätta vara verksam i sin roll under uppsägningstiden.

Styrelsen meddelar även att man ska upprätta en kontrollbalansräkning.

Under måndagen rasade bolagets aktie till 0,12 kronor per aktie – på sex månader har aktien tappat över 98 procent av sitt värde.

Missa inte:

ANNONS

Stockholmsbörsen: Botten nådd för Swedish Stirling

Experten: Moms-monster försvårar grön omställning

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Isabel Hallqvist
Isabel Hallqvist

Reporter på Dagens PS med fokus på ekonomi.

Isabel Hallqvist
Isabel Hallqvist

Reporter på Dagens PS med fokus på ekonomi.

ANNONS
Egen rådgivning för egenföretagare

Egen rådgivning för egenföretagare. För dig som är egenföretagare ser vardagen och arbetslivet lite annorlunda ut jämfört med en anställd. Därför har Unionen Egenföretagare en speciell medlemslinje för egenföretagare.

Kontakta Unionen
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS