Krisen avvärjd: Nynas har fått ny ägare

Uppdaterad: 26 juli 2021Publicerad: 26 juli 2021
Nynas
Nu utreder Säpo den senaste affären med raffinaderijätten Nynas. (Foto: TT)

Raffinaderijätten Nynas har en ny ägare – kapitalförvaltaren Davidson Kempner har köpt 49,9 procent av bolaget från den tidigare huvudägaren.

ANNONS
ANNONS

Dagens PS har tidigare rapporterat om att krisen för raffinaderijätten Nynas huvudägare Bitu­mina Industries, som genomgår en rekonstruktion i London, skulle kunna få stora konsekvenser för Nynas.

Så blir också fallet – Nynas får en ny huvudägare i den amerikanska kapitalförvaltaren Davidson Kempner, som köpt Bitumina Industries aktiepost på 49,9 procent i Nynas.

Nynas nya ägare Davidson Kempner har över 36 miljarder dollar i tillgångar under förvaltning med över 400 medarbetare på fem kontor, inklusive New York, Philadelphia, London, Hong Kong och Dublin. Företaget hade en roll i Nynas finansiella rekonstruktion under hösten, skriver Nynas i ett pressmeddelande.

”Vi välkomnar Davidson Kempner som aktieägare i Nynas och ser fram emot den fortsatta utvecklingen av Nynas affärer med det strategiska och starka ekonomiska stöd som Davidson Kempner kommer att bidra med. Vi är mycket nöjda med vårt starka resultat under första halvåret 2021 och fortsätter arbeta med vårt uppdrag att leverera specialprodukter med lång livslängd och hög prestanda för hållbar användning i vår industri med stöd av Davidson Kempner, som redan är en av företagets största finansiärer”, säger Bo Askvik, vd och koncernchef i Nynas.

Läs mer: Ägarkris för Nynas – kan leda till ny huvudägare

ANNONS
ANNONS
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs

Redaktionschef och reporter på Dagens PS.

Daniel Jacobs
Daniel Jacobs

Redaktionschef och reporter på Dagens PS.

ANNONS
ANNONS