ANNONS
Företrädesemission 18 sep - 2 okt 2023

Köpvärd H&M-aktie efter kursraset

Uppdaterad: 15 mars 2022Publicerad: 15 mars 2022
H&M logga
H&M råkade ut för ett kursras efter sin rapport, men nu lönar det sig att köpa aktien, menar Dagens Industri. (Foto: TT)

Efter det stora kursraset som följde efter att H&M redovisade sina försäljningssiffror idag. Det får Dagens Industri att klassa aktien som köpvärd.

ANNONS
ANNONS

Mellan december och februari har H&M ökat sin försäljning med 18 procent. Men eftersom ökningen är mindre i februari än de två föregående månaderna reagerade börsen ändå negativt och aktien föll.

Det ska sättas i relation till oron i omvärlden, enligt Dagens Industri. Men också till det faktum att H&M ännu inte har återhämtat sig till nivåerna som bolaget låg på före pandemin.

Kursraset en överreaktion

Dagens industri skriver att kursraset på aktien ändå ska betraktas som en form av överreaktion.

”H&M-aktien är nu nere på kursnivåer som senast sågs under coronapandemin. Då höll 80 procent av bolagets nästan 5 000 butiker stängt. I dag är 95 procent av butikerna trots allt öppna”, skriver tidningen, som också menar att H&M:s vinster kan klara sig ganska bra trots kriget. Därför är det sannolikt långsiktigt lönsamt att köpa aktierna nu, förutspår man.

ANNONS
ANNONS
ANNONS
ANNONS
ANNONS
Företrädesemission 18 sep - 2 okt 2023

Investera i svensk innovation som begränsar hjärnskador. Medicintekniska PolarCools CE-märkta produkt, PolarCap® System, används som akut behandlingsmetod vid hjärnskakningar och upprepade smällar mot huvudet. Bolagets vision är att kontrollerad kylning av huvud- och nackskador ska bli en standardbehandling för att begränsa hjärnskador. Försäljningen ökar snabbt och nu genomförs en nyemission för att klara av expansionen.

Läs mer & teckna här
ANNONS
ANNONS