SEB:s analytiker Esbjörn Lundevall ser god potential för Ericsson-aktier. Han tycker att aktien är undervärderad idag och signalerar att det är köpläge.

ANNONS

”Vi tycker att den är väldigt billig och vi tycker det är fel. Så därför tycker vi att man ska köpa aktien”, säger Esbjörn Lundevall till Dagens Industri.

Efter att Ericsson hade levererat en kvartalsrapport med röda siffror sålde investerarna av sina aktier tidigare i år. Men det var kanske förhastat tror Esbjörn Lundevall. Han ser möjligheter både för goda resultat, återköp och extrautdelningar framöver.

Dels handlar det om en stark tillväxt för telekommarknaden i stort, där branschanalyshuset Dell’oro tror på en tillväxt på 13 procent i år. Dessutom handlar det om att 5G-nätet kommer att rullas ut, men antagligen med mindre störningar än vanligt enligt de analyser som finns tillgängliga.

SEB har satt en riktkurs på 140 kronor för Ericsson-aktier vilket i så fall skulle innebära att den går upp med 26 procent från dagens nivå.

Eftersom företaget går bra tror Esbjörn Lundevall dessutom på mer utdelning till aktieägarna.

ANNONS
ANNONS

”De har en stark nettokassa och också en stark kassaflödesgenerering. Det är svårt att se varför man skulle vilja ackumulera upp den här kassan hur mycket som helst.”

Läs också:

5G-bottenförväntningar för Ericsson i Kina
Ericsson: Lägre omsättning men ökad rörelsevinst