Förra veckan meddelade Netflix att en ny avgift kommer att införas om 10 veckor för att stoppa användare från att dela konto med någon den inte bor med. Dagens PS kan nu berätta exakt hur detta kan gå till i praktiken. 

ANNONS

Många Netflix-användare världen över låter nära och kära använda deras konto för att se på filmer och serier. Hittills har det varit gratis att dela med sig av sina inloggningsuppgifter och lösenord – men snart införs en extra avgift. Om lite mindre än två månader, i slutet av mars, kommer avgiften att börja gälla, vilket Dagens PS skrev om förra veckan. 

Frågorna har varit många sedan beskedet kom. Hur ska Netflix rent konkret kunna se vilka användare som inte bor på samma adress? Vad kommer att hända?

Det kan vi nu berätta.

Så går det till

Enligt Insider har Netflix nu gett en liten inblick i hur man kommer att agera för att stoppa användare som delar konto.

I onsdags laddade plattformen upp ett FAQ med frågor och svar, där man berättar om sin nya strategi – som i skrivande stund redan testas i Chile, Costa Rica, och Peru. Där betalar användare 2-3 dollar (20-30 kronor) extra för att dela sitt konto med personer utanför det egna hushållet.

Så här funkar reglerna där: Användare behöver titta på Netflix via en bildskärmsenhet (mobiltelefon, tv, dator, surfplatta) genom Netflix app eller hemsida, medan de är inloggade på hushållets Wifi-nätverk. På så vis kommer Netflix att kunna koppla ihop bildskärmsenheten med hushållets huvudkonto på plattformen.

För att enheten och användarkontot ska vara sammankopplade behöver användaren logga in på Netflix via hushållets nätverk minst en gång i månaden.

Efter 31 dagar kommer inaktiva enheter att kopplas bort från hushållets användarkonto.

Detta är alltså regler som just nu endast gäller i Chile, Costa Rica, och Peru. Netflix har ännu inte gått ut med någon information om hur det kommer att gå till när avgiften införs i resten av världen.

ANNONS
ANNONS

Läs mer:

Netflix inför ny avgift – så drabbas du [Dagens PS]

Teve har blivit tråkigt igen – ”Netflix guldålder över” [Dagens PS]