Dagens PS

Konkurs väntar solenergibolaget – aktien handelsstoppad

Solenergi
Solenergiinstallatören Implementa Sol ansöker om konkurs. (Foto: Implementa Sol)
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs
Uppdaterad: 07 juni 2024Publicerad: 07 juni 2024

Solcellsinstallatören Implementa Sol ansöker om konkurs, solenergibolaget ser inte förutsättningar att driva verksamheten vidare.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

“Intäkterna samt orderstocken är otillräckliga på grund av det i dagsläget mycket låga intresset för solenergi samt yttre marknadsfaktorer som ränteläge och konjunktur. Solenergimarknaden samt när en återhämtning av densamma kan tänkas ske är i dagsläget ytterst svårbedömt samtidigt som tillgången generellt sett på tillväxtkapital är minimal”, skriver bolaget om konkursansökan som lämnades in till Lunds tingsrätt under fredagen.

Det Staffanstorp-baserade bolagets styrelse anser inte att det finns tillräckligt med tid att hitta någon som kan driva verksamheten vidare, och det anses inte möjligt att genomföra en nyemission för att få in mer pengar till bolaget. Därför är konkurs enda alternativet, enligt styrelsen.

Bolaget hade inför nyheten om konkursansökan blev känd ett börsvärde på 6,4 miljoner kronor, baserat på senaste stängningskurs. Aktien handelsstoppades av NGM på fredagen, aktien är noterad på tillväxtlistan Nordic SME.

Läs även: Gratis el skrämmer bort investerare från sol- och vindkraft (Dagens PS)

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS