Svenska betalsuccén Klarna köper prisjämförelsesajten Pricerunner för över 9 miljarder – bland andra H&M:s ordförande Karl-Johan Persson kan jubla över affären.

ANNONS

I Klarnas förvärv av prisjämförelsesajten värderas Pricerunner till 9,2 miljarder kronor.

För kända finansduon Nicklas Storåkers och H&M:s styrelseordförande Karl-Johan Persson är det lika med jackpot.

Enligt SvD var Pricerunner värt cirka en miljard kronor när de tog över bolaget för fem år sedan.

Klarna skriver i ett pressmeddelande att Pricerunners funktioner som exempelvis produktrecensioner och prisjämförelser nu ska integreras med Klarna-appen för att förbättra Klara-konsumenternas shoppingupplevelser och betalningar globalt.

Pricerunner har fått ny vd

”Förvärvet kommer att bidra till att stärka våra bank-, kort- och betaltjänster”, säger Klarnas produktchef David Fock i en kommentar.

”Vi ser Klarna som den perfekta partnern för att accelerera tillväxten och uppnå vår långsiktiga vision att bli världens mest älskade jämförelseshoppingtjänst”, säger Pricerunners nye vd Mikael Lindahl i samma pressmeddelande.

Mikael Lindahl har enligt ett pressmeddelande precis utsetts till ny vd för Pricerunner, han tillträdde tjänsten så sent som i går den 1 november.

ANNONS
ANNONS

Förutom Pricerunners avgående vd Nicklas Storåkers och H&M-toppen Karl-Johan Persson är finansmannen Sven Hagströmers riskkapitalbolag Creades en av Pricerunners ägare, som nu säljer bolaget till Klarna.

Efter affären blir Creades en av delägarna i Klarna då affären till största del betalas genom aktier i Klarna. Enligt SvD betalas 40 procent kontant och resterande del, 60 procent, med aktier i Klarna.

Läs även: Klarna tar FI till domstol – efter chockkrav [Dagens PS]