Kinas energikris ser ut att vara över, enligt nya besked från myndigheterna. Detta bland annat efter att Kina dubblat sin import av kol. 

ANNONS

Kinas import av kol var i oktober 26,9 miljoner ton – en ökning på 96,2 procent jämfört med samma tid förra året, rapporterar CNBC.

Landet har haft rejäla problem med sin energiförsörjning under hösten. Priserna på kol har varit rekordhöga, och bristen på energi stor i landet, något som Dagens PS tidigare berättat om.

Men under söndagen meddelade Kinas statliga elnät att både energiförsörjning och efterfrågan har återgått till det normala. De varnade dock också för kommande utmaningar i vinter.

Kolimporten för oktober var dock lägre än för september, då landet importerade 32,9 miljoner ton. Data om vilka länder som kolet importerades släpps senare i november, skriver CNBC.

Kina har också släppt exportsiffrorna för oktober, som ökade med 27,1 procent på årsbasis. Det var betydligt över analytikernas genomsnittliga förväntningar som låg på 24,5 procent enligt Reuters.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Kina behöver kol – beordrar gruvor att öka produktionen [Dagens PS]