Juni technologies fick strax nyligen in 185 miljoner kronor i riskkapital. Nu värderas bolaget till 761 miljoner kronor, 900 procent mer än vid den första nyemissionen, skriver Breakit.

ANNONS

Juni technologies har varit tystlåtna om turerna i den så kallade A-rundan inför den andra nyemissionen. I första vändan tog bolaget in 20,5 miljoner kronor.

Efter semestrarna avslöjar nu bolaget att flera riskkapitalbolag, bland annat DST och Felix Capital, bolagets nya ägare, har gått in med pengar.

Bland äktieägarna finnsbland annat Klarna-grundaren Victor Jacobsson, Nakd-chefen Jarno Vahatapio.

Sammantaget rör det sig om 185 miljoner kronor, vilket är en av de största summorna som plockats in av ett så ungt bolag.

Juni Technologies vänder sig mot e-handelsindustrin och har bland annat tagit fram ett digitalt verktyg som ger e-handlarna en kontroll över sina finansiella flöden, skriver Breakit. På sikt är planen att bli ett betalningsinstitut genom att erbjuda krediter.

Grundarna Anders Orsedal, Jonathan Sanders och Samir El-Sabini (bolagets vd) får i och med det möjlighet att utveckla sin affärsidé, men avtalet innebär också att inflytandet över bolaget skjuts närmare investerarna.

ANNONS
ANNONS

Om bolaget säljs för ett lägre värde än dagens i en kommande exit är det nämligen ägarna till preferensaktierna som tar hem pengarna. Det sätter extra press på grundarna att snabbt expandera och nå lönsamhet.

Läs också:

Svenska Altris hett när techjätte lanserar nytt batteri
Klarna slukar tyskt bolag i ny miljardaffär