Dagens PS

JPMorgan: Börsen kan rusa 10 procent på onsdagen

JPMorgan
En tjurrusning kan vänta på börsen i morgon enligt JPMorgan – om Federal Reserve lämnar ett visst besked. (Foto: TT)
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs
Uppdaterad: 01 nov. 2022Publicerad: 01 nov. 2022

Under onsdagen kan USA:s stora börsindex S&P 500 rusa med 10 procent enligt investmentbanken JPMorgan – om det skulle komma ett visst besked från Federal Reserve. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Under onsdagen lämnar USA:s centralbank Federal Reserve nya besked om hur mycket de tänker höja räntan för att få ned inflationen i landet.

JPMorgan Chase &. Co:s handelsdesk säger att om beskedet är oväntat så kan det leda till en rusning på börsen. Bankens analytiker ledda av Andrew Tyler förutspår att en lägre höjning än väntade 75 punkter kan leda till att S&P 500 stiger 10 procent – på en dag, rapporterar Bloomberg.

Rusningen förutspås i ett scenario där Federal Reserve höjer med “bara” 50 punkter samt att ordföranden Jerome Powell signalerar på presskonferensen att man får tåla lite strul med inflation och arbetsmarknad för att förhindra en recession.

Det ska dock sägas att banken menar att scenariot är ganska osannolikt – i ett meddelande till kunderna ställer JPMorgan upp alla tänkbara scenarion, där ytterligare en höjning på 75 punkter är det mest sannolika enligt banken. 75 punkters höjning är också vad analytikerna förväntar sig i snitt i en undersökning av Bloomberg.

Andrew Tyler och hans team menar dock att övningen ändå ger en inblick i de risker som investerare brottas med.

“Dessa utfall är snedställda till uppåtsidan eftersom vår uppfattning är att marknaden förra veckan hade all anledning att testa låga nivåer på nytt med tanke på besvikelsen från megacap tech-vinster men fortfarande ökade. Flera kundsamtal har fokuserat på att försöka identifiera vem som är den inkrementella säljaren; vi tror att risken/belöningen är uppåt”, skriver JPMorgan Chase & Co i sitt brev till kunderna.

Läs även: Lugn – periodens avkastning på börsen är normal

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS