Har videomöten på distans blivit det nya normala? Det tror i alla fall investmentbanken JP Morgan. Bolaget tipsar alla investerare om att Zoom-aktien är en långsiktig vinnare.

ANNONS

JP Morgan uppgraderade Zoom-aktien under fredagen. eftersom banken hävdar att aktien är billig nu. Videoplattformen kommer att dra nytta av att människor inte helt och hållet kommer att gå tillbaka till kontoret.

Zooms aktier rasade 18,5 procent i värde i oktober månad, efter att ha rusat i höjden tidigare i år, skriver CNBC.

“Vi tror att tillväxten kommer att gå ner i fjärde kvartalet, men vi tror att marknaden har satt ett pris som gör relationen mellan risk och vinst mer attraktiv, säger JP Morgan:s Sterling Auty i ett uttalande”

JP Morgan tror på en uppsida på 40 procent på Zooms aktie från och med torsdag. Liksom Microsoft, med Teams-appen, kommer Zoom att lyfta igen. Det beror på att nya vanor har satt sig, menar analytikerna.

“Pandemin har antagligen ändrat anställdas beteenden eftersom folk känner sig mer bekväma med att samarbeta med video som främsta kommunikationsmedel snarare än med telefonsamtal. Vi ser att stora företag satsar och fokuserar mer på den här sortens plattformar som för samman video, samtalstjänster, kontaktcenter, CPaaSThe pandemic has likely permanently altered employee behavior to be much more comfortable with video collaboration first as a method of communication rather than a desktop phone. We see large enterprises looking to focus more on UCaaS platforms that can bring together video, calling, contact center, CPaaS, chat och arbetsledning,” säger Auty.

ANNONS
ANNONS

JPMorgan noterar att plattformarna stabiliserar sig på en ny nivå igen efter ett visst kundbortfall.

Läs också:

Sex techaktier med köpläge
Zoom vill genomföra nyemission i miljardklassen