CNBC:s börsprofil Jim Cramer ryter till mot investerare som först nu uppmanar börshandlare att lämna marknaden.

ANNONS

Den amerikanska aktiemarknaden har varit i björnmarknad i snart ett år, men det är först nu som aktiespekulanter uppmanas att överge börsen.

”Var sjutton var du för tio månader sedan när det gällde?” undrar CNBC:s Jim Cramer med adress till de investerare som vaknat mitt i infernot med stigande inflation och hot om kraftfulla räntehöjningar.

Cramer konstaterar att det inte bara är ”dödskyssen” som covid-pandemin utlöste som börsen har tampats med, ”det är flera kyssar” – alltså smärtsamma bakslag – som aktiemarknaden upplevt på senare år och han talar om de ”tysta björnmarknaderna”, det vill säga sektorna som fallit tungt lite i skymundan.

Men de nedgångar som börsen kännetecknas av är inget som dykt upp som en blixt från klar himmel, menar Cramer.

”Även om ihållande inflation och Feds kamp mot den ytterligare kan förstöra marknaden är nedgångarna inget nytt”, säger han i CNBC TV, som du kan ta del av i det här Youtube-klippet.

Han förklarar att det inte bara är tekniksektorn som fått stryk, även bilföretagens aktier har straffats hårt av aktiemarknaden, det har även företag inom heminredning gjort medan telekommunikationsbranschen och aktier inom underhållning klarat sig bättre, enligt experten.

Jim Cramer anser att dysterkvistarna som nu höjer rösten borde varit på alerten i ett tidigare skede.

ANNONS
ANNONS

”Vi är redan nästan ett år in i den här nedgången. Jag önskar bara att de så kallade proffsen skulle agera som det.”

Läs även: Experter befarar: Spiken i kistan för börsen [Dagens PS]