Hans-Holger Albrecht – tidigare direktör under Jan Stenbeck i Kinnevik – föreslås som ny ordförande i svenska ljudbokssuccén Storytel.

ANNONS

Stefan Blom meddelar i ett pressmeddelande från Storytel på fredagsmorgonen att han lämnar posten som styrelseordförande.

Valberedningen föreslår Hans-Holger Albrecht till ny ordförande.

En extra bolagsstämma kommer att hållas så snart som möjligt.

”Valberedningen har sökt efter den lämpligaste kandidaten för nästa tillväxt- och utvecklingsfas för Storytel. Vi är glada över att kunna föreslå Hans-Holger Albrecht, som kommer att kunna erbjuda företaget höggradigt relevant erfarenhet och kompetens. Hans-Holger Albrecht har en stark meritlista inom mediebranschen samt beprövad internationell erfarenhet av expansion”, kommenterar Lars Bergkvist, ordförande i Valberedningen.

Hans-Holger Albrecht har bred internationell erfarenhet som vd, styrelseordförande och styrelseledamot i börsnoterade och privata bolag, närmast från rollen som vd för Deezer, en av de största musikströmningstjänsterna i världen.

Jobbade länge nära Jan Stenbeck

Före det var Albrecht vd och koncernchef för den internationella telekom- och mediekoncernen Millicom International med verksamhet i mer än 15 länder i Latinamerika och Afrika.

Albrecht var även vd och koncernchef på Modern Times Group, MTG AB.

Både de sistnämnda företagen ingick i Kinnevikkoncernen.

Hans-Holger Albrecht var den sista i raden av Jan Stenbecks direktörer som slutade på flaggskeppet Kinnevik 2014 för att leda franska Spotify-konkurrenten Deezer.

ANNONS
ANNONS

Albrecht var verksam i Kinneik mellan 1997 och 2014.

I maj i förra året kom beskedet från 58-årige Albrecht att han slutar på franska Spotify-konkurrenten Deezer efter sex år – för ”nya äventyr”.

Läs även: Jan Stenbeck-direktör lämnar Spotify-rival [Dagens PS]