Jamie Dimon, vd för JPMorgan Chase, tycker att kollegorna inte ska gnälla över löneökningarna, ”de borde inte gråta som bebisar över det”.

ANNONS

Nu knorras det hos de stora bankjättarna i USA, även hos JPMorgan, över att den skenande inflationen för med sig löneökningar till anställda som drar ner lönsamheten de närmaste åren.

Men Jamie Dimon, vd och styrelseordförande i JPMorgan Chase, anser att banktopparna bör hantera lönefrågorna i stället för att bete som lipsillar.

På en videosänd telefonkonferens med analytiker, som CNBC hänvisar till, betonade Dimon att han inte klagar på lönerna utan tvärtom tror att lönerna går upp, och att det är bra för dem som får höjda löner.

Bankerna vinnare på stigande inflation

”Vd:ar ska inte bete sig gråtande bebisar över det. De borde ta itu med det. Jobbet går ut på att tjäna din klient så gott du kan med alla faktorer som finns där ute”, sade JPMorgan Chases vd och styrelseordförande.

Bankjättarna har varit vinnare på den senaste tidens höga inflation. Deras vinstmarginaler ökar när konsumentpriserna stiger och tvingar centralbanker att höja räntan.

ANNONS
ANNONS

Det är bara på ett område, de anställda löner, som bankerna inte kan dra fördel av att inflationen är hög, enligt Citibank och JPMorgan Chase, som väckt debatten.

De senaste två åren har också anställda på storbankerna, enligt CNBC, sett sina löner ”svälla”.

Jamie Dimon: Mindre till aktieägarna – då får det bli så

När bankjättarna nu går ut och talar om löneinflation men även nödvändiga teknikinvesteringar, så sätter det avtryck på börsen.

Enligt CNBC backade JPMorgans aktie på fredagen med över 6 procent.

Under telefonkonferensen sade Citigroups finanschef Mark Mason, enligt artikeln, att det varit ett ”stort konkurrenstryck” på lönerna till talanger.

ANNONS
ANNONS

Jamie Dimon på JPMorgan Chase betonade att bankbjässen kommer vara fortsatt konkurrenskraftig när det gäller lönerna till anställda.

”Om det pressar marginalerna lite för aktieägarna, så får det bli så”, sade Dimon.

Läs även: JPMorgans vd spår bästa tillväxten på decennier [Dagens PS]