ANNONS
Företrädesemission 18 sep - 2 okt 2023

Investor ser både risker och möjligheter

Uppdaterad: 15 juli 2021Publicerad: 15 juli 2021
Investor
Investors vd Johan Forssell. (Foto: TT)

Vd Johan Forssell i Wallenbergsfärens investmentbolag Investor ser både risker och möjligheter i ny delårsrapport.

ANNONS
ANNONS

Investor släppte i dag, torsdag, rapport för årets andra kvartal och där ger vd Johan Forssell uttryck för både risker och möjligheter.

“Även om rådande värderingar utgör en risk på kort och medellång sikt anser jag att vi har goda förutsättningar för att fortsätta att skapa långsiktigt värde”, skriver Forssell i rapporten, berättar Di.se.

Investor, som ingår i Wallenbergsfären, redovisar tt ökat substansvärde som uppgick till 215 kronor vid utgången av andra kvartalet.

Det är en ökning på 7 kronor per aktie sedan utgången av årets första kvartal, enligt Di som även berättar att totalavkastningen blev 15 procent, jämfört med 7 procent för SIXRX avkastningsindex.

Det oroar Forssell och Wallenberg

Apropå riskerna som Forssell nämner i vd-kommentaren är det osäkerhet i leverantörskedjor, geopolitiska frågor och att deltavarianten av covid-19 ökar som åsyftas.

Läs mer på Di.se.

Dagens PS berättade nyligen, med hänvisning till SvD och Financial Times, att Jacob Wallenberg, styrelseordförande i Investor,  är orolig för protektionism.

”Det hotar att bita oss i svansen”, anser den mäktige näringslivstoppen.

Jacob Wallenberg är även ordförande för handeln i kommittén för ERT (European Round Table of Industrialists), som nu varnar för att pandemin tas som intäkt för att begränsa frihandeln.

Politiken som bedrivs i dag i både Kina och USA, men även inom EU, går enligt ERT ut på att konsumenter ska köpa inhemska varor.

”Min oro är att det kommer att leda till mer protektionism”, sade Jacob Wallenberg till FT.

Läs mer om det i artikeln: Jacob Wallenberg: “Det hotar att bita oss i svansen”

Tänk på det vid investeringar i investmentbolag

Dagens PS börsexpert-kanal, Investerardygnet, har tidigare berättat vad du bör tänka på vid investeringar i investmentbolag, exempelvis i Investor, något som blir alltmer vanligt.

Investmentbolag utgör en bra riskspridning och går som regel bättre på börsen. Viktigt att tänka på är att investeringar i investmentbolag kräver mer analys, samtidigt är bedömningen att det är “välinvesterad tid”.

Fotnot: Substansvärdet är värdet på det bokförda egna kapitalet plus skillnaden mellan tillgångarnas bokförda värde och deras marknadsvärde.

ANNONS
ANNONS
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

ANNONS
Företrädesemission 18 sep - 2 okt 2023

Investera i svensk innovation som begränsar hjärnskador. Medicintekniska PolarCools CE-märkta produkt, PolarCap® System, används som akut behandlingsmetod vid hjärnskakningar och upprepade smällar mot huvudet. Bolagets vision är att kontrollerad kylning av huvud- och nackskador ska bli en standardbehandling för att begränsa hjärnskador. Försäljningen ökar snabbt och nu genomförs en nyemission för att klara av expansionen.

Läs mer & teckna här
ANNONS
ANNONS