Dagens PS

Investeringsguru ser köptillfälle i obligationer

obligationer
Investeringschefen tipsar om köptillfällen på obligationer vars avkastning är den högsta på flera år. (Foto: TT)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 16 jan. 2023Publicerad: 16 jan. 2023

Investeringschefen Leo Grohowski tipsar om köptillfällen på obligationer vars avkastning är den högsta på flera år.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

“Kontanter och tvååriga och korta papper ser attraktiva ut”, säger Leo Grohowski, investeringschef på BNY Mellon Wealth Management, i en Insider-intervju.

Högsta avkastningen på obligationer på ett decennium

Investerare bör dock inte använda strategin som “en permanent allokering”, enligt proffset som rekommenderar investerare att köpa obligationer då avkastningen är den högsta på ett decennium.

Även om avkastningskurvan för närvarande är inverterad, vilket innebär att de korta räntorna är högre än deras långsiktiga motsvarigheter, är Grohowski hausse på fem- till 10-åriga stats- och företagsobligationer.

Under första halvan av 2023 är marknadsutsikterna fortfarande osäkra och risken för en recession bedömer han är “minst” 70 procent.

När det gäller den amerikanska centralbanken Feds räntehöjningar tror han att det är “ett misstag” att utgå från att dessa upphör i år, även om det kan komma en paus i räntehöjningscykeln.

Under andra halvåret lättar det på finansmarknaderna för att bli rejält mycket bättre under 2024, enligt investeringschefen, framgår det på Business Insider.

Hissar amerikanska bankaktier

ANNONS

Han lyfter även fram stora bankaktier i USA som inte är känsliga för en ekonomisk nedgång, men aktier utanför USA underviktar gurun för tillfället.

På sikt kan det dock öppna sig för investeringar i Kina, tror han.

Slutligen hissar Grohowski i Insider alternativa tillgångar som ett viktigt verktyg för att diversifiera portföljer och förbättra avkastningen.

Tillgångar som privata investeringar, råvaror och fastigheter kan också hjälpa investerare att säkra sig mot inflation och potentiella marknadsförskjutningar, enligt experten.

Läs även: Skållheta aktietips: Analytiker spår kursexplosion

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

ANNONS
Möjlighet – teckna i erfaren spelutvecklare
kinda brave logo svart

Den globala spelmarknaden har tagit fart och 400 miljoner nya spelare beräknas tillkomma till 2026. Särskilt det så kallade indie-segmentet växer kraftigt där börsaktuella svenska Kinda Brave är väl positionerade. Teckningsperioden för att vara med i bolagets börsresa från start pågår fram till den 22 maj.

Läs mer & teckna här
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS