Dagens PS

Investerare överger etherum

Ethereum
Tung spelare på kryptomarknaden spår att ethereum har potential att i viss mån bli viktigare för världsekonomin än bitcoin. (Foto: Pixabay)
Jennie Nysted
Jennie Nysted
Uppdaterad: 29 apr. 2022Publicerad: 29 apr. 2022

För tredje veckan i rad överger investerare etherum till förmån för konkurrerande lager-1-blockkedjor, rapporterar Cointelegraph.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Färsk data från från CoinShares senaste rapport visar att investerare förra veckan laddade upp närmare 3,5 miljoner dollar i Avalanche, Solana, Terra och Algorand fonder medan kapitalutflödet från etherum uppgick till omkring 17 miljoner dollar.

Det blir den tredje veckan i rad som ethereum-produkter förlorar mark till förmån för konkurrerande lager-1-blockkedjor. Det lämnar en total på 59,3 miljoner dollar, vilket motsvarar cirka 35 procent av årets utflöden på 169 miljoner dollar från kryptojätten.

Nedåtgående trend för etherum

Med lager 1 menar man ett basnätverk, till exempel bitcoin eller ethereum och dess underliggande infrastruktur. En lager 1-blockkedja kan genomföra transaktioner på egen hand, utan hjälp från ett annat nätverk.

Under de senaste tio veckorna har inflöden till ether-produkter endast uppnått 68,5 miljoner dollar, vilket kan vara ett tecken på en nedåtgående trend. Som motpol till det ökar istället intresset för alternativa lager-1 blockkedjor, liksom användningen av den decentraliserade börsen och dess applikationer på Solana.

Noterbart är också att investerare trots tider av tvivel satsade på digitalt guld och bitcoin under förra veckan, vilket gav ett inflöde på 2,6 miljoner dollar, skriver Cointelegraph.

Totalt sett har 219 miljoner dollar lämnat marknaden under de senaste tre veckorna. En siffra som sjönk till 7,2 miljoner, under förra veckan vilket står i skarp kontrast till de 134 miljoner dollar som lämnade marknaden den första veckan i april i år.

Trots detta är analytikerna fortsatt positiva och nöjda med de 389 miljoner dollar i kryptotillgångar som hittills kommit in i år.

ANNONS

Läs även: Bilden klarnar: Guld bättre värdereserv än krypto

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS som bland annat bevakar världen, företag och privatekonomi.

Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS som bland annat bevakar världen, företag och privatekonomi.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS