På bara två år har två vd:ar fått sparken på Intrum och på söndagen kom beskedet att Anders Engdahl får gå – aktien faller på beskedet.

ANNONS

I ett pressmeddelande på söndagen kom beskedet från styrelsen att vd Anders Engdahl får lämna bolaget.

I oktober 2020 tog han över vd-stolen efter Mikael Ericson, som då fick kicken, berättar Dagens Industri.

Anders Engdahl var finansdirektör på Intrum innan han blev vd, men enligt styrelsen har han inte lyckats leverera utifrån bolagets marknadsledande position och potential.

”Styrelsen har därför kommit fram till att det behövs ett mer transformationsorienterat och kommersiellt ledarskap – med dokumenterad erfarenhet av liknande transformation – för att realisera det fulla värdet av Intrum”, säger Magnus Lindquist, styrelseordförande i Intrum i pressmeddelandet.

”Styrelsen vill ta tillfället i akt och tacka Anders Engdahl för hans insatser och hårda arbete för Intrum. Vi önskar honom all lycka i hans framtida åtaganden”, säger Magnus Lindquist.

Styrelseledamoten Andrés Rubio tar över som tillförordnad vd och koncernchef till dess att bolaget hittat en ny, permanent vd.

”Andrés har en omfattande, två decennier lång erfarenhet inom branschen, med en djup förståelse för CMS-verksamheten samt portföljinvesteringar. Han har en dokumenterad meritlista som ledare, kännetecknad av uppmärksamt, öppet och konsekvent ledarskap”, heter det.

Intrums aktie har enligt Di gått svagt på börsen i en rad år.

ANNONS
ANNONS

Största ägare i kredithanteringsföretaget är riskkapitalbolaget Nordic Capital.

Under måndagens inledande handel på Stockholmsbörsen faller Intrums aktie med 5,65 procent i skrivande stund (klockan 9.20). Följ aktiens utveckling här.

Läs även: Börsveckan: Intrum ”vinnare i stökiga tider” [Dagens PS]