Indonesien har börjat röja mark för att bygga den nya huvudstaden Nusantara. Staden, som man bygger från grunden, är tänkt att lindra trängseln i Jakarta och erbjuda ett alternativ till en stadsstruktur som sjunker.

ANNONS

Den första delen av staden ska stå färdig 2024, enligt Bloomberg. 80 procent av finansieringen 34 miljarder dollar kommer från den privata sektorn, enligt Bambang Susantono, den politiskt ansvarige politikern för projektet.

Indonesien kommer sannolikt att till viss del erbjuda obligationer i projektet med tiden.  ”Vid det här laget är det inga förseningar. Vi är på rätt spår”, säger Susantono.

De pengar som krävs för att flytta Indonesiens regering från den nuvarande huvudstaden kommer att flyta in långsammare än man tidigare trott på grund av lägre tillväxt, men regeringen är ändå pressad att agera snabbt – bland annat på grund av brist på färskvatten.

Flytten är en signal från Indonesien om  ekonomisk styrka och att kunna lyfta sina 267 miljoner invånare, skriver Bloomberg.

”Det är dags för oss att också försöka omfördela den ekonomiska tillväxten och Nusantara kommer att bli katalysatorn”, säger Susantono.

ANNONS
ANNONS

Arbetet har redan påbörjats i och med att regeringen röjer mark. Målet är att ha omkring 1,7 miljoner till 1,9 miljoner människor bosatta i Nusantara år 2045, enligt Bloomberg.

Läs också:

Europeiska städer preppar för energikris [Dagens PS]