Industribolaget Idun Industriers nyemission inför noteringen på Nasdaq First North Growth Market mötte ett mycket stort intresse.

Erbjudandet var kraftigt övertecknat med teckningar överstigande 2 miljarder kronor från fler än 45 000 investerare.

Aktien börjar handlas på Nasdaq First North Growth Market i morgon den 25 mars med kortnamnet IDUN B. Det framgår av ett pressmeddelande.

Teckningskurs var på förhand bestämd till 86 kronor per B-aktie, motsvarande ett börsvärde för Idun på 700 miljoner kronor före erbjudandet.

Ankarinvesterare är Alcur Fonder, Cliens Kapitalförvaltning, Handelsbanken Fonder och investmentbolaget Spiltan som tecknar aktier för 130 miljoner kronor. Därutöver hade tre av Iduns huvudägare, Adam Samuelsson, Luliem Capital och Ulf Rosberg åtagit sig att teckna aktier motsvarande ett värde om 33 miljoner kronor.

ANNONS
ANNONS

”Det är med stor glädje, stolthet och viss ödmjukhet som vi nu noterar vår B-aktie på Nasdaq First North. Sedan starten har Idun växt genom att investera i välskötta små och medelstora nischbolag, och tillsammans med ledningen i respektive verksamhet, långsiktigt utveckla dessa. Genom det kapitaltillskott om cirka 200 miljoner kronor som Idun tillförs i samband med noteringen står vi väl rustade att fortsätta utvecklas och växa på den inslagna vägen”, kommenterar Karl-Emil Engström, vd för Idun Industrier och fortsätter:

”Vi är glada över att både välkomna några nytillkommande starka institutionella investerare, liksom ett lite större antal privata sparare och investerare till oss som aktieägare. Vi kommer att göra vårt yttersta för att förvalta det förtroendet.”

Läs mer: Börsveckan: Här ska du köpa och teckna [Dagens PS] >>