ANNONS
Företrädesemission – sista teckningsdag 25/9 2023

Värjer sig mot kritiken: "Håller jag inte med om"

Uppdaterad: 07 okt. 2020Publicerad: 07 okt. 2020
Helena Stjernholm delar inte Di:s uppfattning om att inget hänt i Industrivärden sedan hon blev vd för fem år sedan. "Det håller jag inte med om." (Foto:
Helena Stjernholm delar inte Di:s uppfattning om att inget hänt i Industrivärden sedan hon blev vd för fem år sedan. "Det håller jag inte med om." (Foto: TT)

Investmentbolaget Industrivärdens vd Helena Stjernholm delar inte kritiken mot att inget har hänt i bolaget sedan hon tillträdde för fem år sedan. “Det håller jag inte med om. Jag tycker att det har hänt väldigt mycket under de här åren”, säger hon till Dagens industri.

ANNONS
ANNONS

Stjernholm uppger samtidigt att man inte hade talat om nya investeringar om man hade anat att det fanns så mycket att göra med befintliga innehav.

”Hade jag vetat då vad jag vet i dag hade jag varit lite mer försiktig med mina uttalanden”, säger hon till tidningen i onsdagens utgåva (obs, inloggning krävs).

I samband med bokslutskommunikén 2015 uppgav hon att investmentbolaget skulle bredda sig och ta andelar om 20-30 procent i företag med 3-10 miljarder kronor i börsvärde. Några sådana affärer har dock inte blivit verklighet. Industrivärden har inte köpt in sig i några nya bolag.

Industrivärden-chefen menar att förklaringen till detta ligger i att det fanns mer potential i existerande innehav. Dessutom var vissa av bolagen mer krävande än hon trodde när hon kom till Industrivärden från IK Investment Partners.

ANNONS
ANNONS
Dagens PS
Dagens PS

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

Dagens PS
Dagens PS

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

ANNONS
Företrädesemission – sista teckningsdag 25/9 2023

SaltX har utvecklat en elektrifieringsteknik för utsläppstung industri såsom kalk- och cementindustrin, som möjliggör en tillverkningsprocess fri från CO2-utsläpp. Bolaget har fått ett kommersiellt genombrott med betydande beställningar och intresset för tekniken är stort. Nu genomför bolaget en företrädesemission, sista möjlighet att teckna är 25/9 2023.

Läs mer & teckna här