ANNONS
Företrädesemission 18 sep - 2 okt 2023

H&M pumpar in pengar i förlusttyngda Sellpy

Uppdaterad: 01 juli 2022Publicerad: 01 juli 2022
Sellpys grundare Michael Arnör, Philip Gunnstam och Oskar Nielsen. Sellpy fortsätter gå med förlust och huvudägaren H&M pumpar i hemlighet in pengar i bolaget
Sellpys grundare Michael Arnör, Philip Gunnstam och Oskar Nielsen. Sellpy fortsätter gå med förlust och huvudägaren H&M pumpar i hemlighet in pengar i bolaget. (Foto: TT)

Sellpy som säljer begagnade varor har expanderat kraftigt men går med förlust och bolagets största ägare, H&M, har flera gånger skjutit till pengar.

ANNONS
ANNONS

Sedan Sellpy grundades 2014 har bolaget växt rejält, men trots expansionen kvarstår förlusterna. Bolaget har inte gått med vinst en enda gång sedan starten och förra året gick rörelseresultatet från -22 miljoner kronor till -32 miljoner, det rapporterar Breakit.

Förra året gjordes en hemlig emission på 30 miljoner kronor och enligt Sellpys bokslut har efter det ytterligare 55 miljoner tagits in i bolaget. Sedan 2015 har H&M, som nu äger 78 procent av bolaget, gått in med sammanlagt 300 miljoner kronor.

Sellpys vd och medgrundare Michael Arnör vill inte svara på Breakits frågor om vad de ska göra med pengarna och vad förlusterna beror på utan skriver att de ser fram emot resten av året med stor tillförsikt, det skriver Breakit.

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: H&M – affärsidén om snabbmode blir allt mer skakig

ANNONS
ANNONS
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science.

Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science.

ANNONS
Företrädesemission 18 sep - 2 okt 2023

Investera i svensk innovation som begränsar hjärnskador. Medicintekniska PolarCools CE-märkta produkt, PolarCap® System, används som akut behandlingsmetod vid hjärnskakningar och upprepade smällar mot huvudet. Bolagets vision är att kontrollerad kylning av huvud- och nackskador ska bli en standardbehandling för att begränsa hjärnskador. Försäljningen ökar snabbt och nu genomförs en nyemission för att klara av expansionen.

Läs mer & teckna här