Efter en nedgång på 44 procent under de fyra första månaderna 2022 är hedgefondjätten Tiger Global på väg mot sitt sämsta år hittills.

ANNONS

Tiger Global Managements resultatproblem växer och Chase Colemans bolag förlorade cirka 16 miljarder dollar, cirka 157,6 miljarder kronor, de första fyra månaderna i år. I april föll den huvudsakliga hedge fonden 15 procent och hittills i år har den fallit 44 procent, det rapporterar Bloomberg.

Tiger Globals long-only fond föll med 25 procent bara i april och förlusten hittills i år är 52 procent, detta enligt personer som är insatta, skriver Bloomberg.

Från 34 miljarder till 19

Vid slutet av 2021 hade Tiger Global cirka 35 miljarder dollar, motsvarande nästan 345 miljarder kronor, investerade i de två fonderna och i en annan fond som satsar både offentligt och privat. Nu är summan nere i 19 miljarder dollar, drygt 187 miljarder kronor.

”April bidrog till en mycket nedslående start på 2022 för våra offentliga medel”, skrev Tiger Global i ett investerarbrev som Bloomberg tagit del av.

”Marknaderna har inte varit samarbetsvilliga med tanke på den makroekonomiska bakgrunden, men vi tror inte på ursäkter och kommer därför inte att erbjuda några”, skrev de vidare, enligt Bloomberg.

Hedgefondbranschen chockad

Tiger Global grundades 2021 och har länge varit en av de bäst presterande i hedgefondbranschen med en årlig avkastning på över 20 procent fram till år 2020, men är nu på väg mot sitt värsta år hittills.

Den snabba nedgången har chockat hela hedgefondsbranschen, och i ett investerarbrev förra månaden skrev Tiger Global:

ANNONS
ANNONS

”I det här ögonblicket är vi ödmjuka, men stadiga i vår övertygelse och övertygade om möjligheten att gå framåt”, skriver Bloomberg. ”Vi håller på att omvärdera och förfina våra modeller med hjälp av alla indata tillgängliga för oss”, skrev de vidare, enligt Bloomberg.

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Aktieterminerna stiger inför Feds räntebesked [Dagens PS]