Amerikanska bolag, teknikföretag i finanssektorn och SaaS ligger i topp när Breakit sammanställer sin lista över techbolagens högsta löner.

ANNONS

I Breakits jämförelse av lönenivåerna i 200 techbolag hamnar Google i topp med en snittlön på 141 404 kronor i månaden. Också Facebook, Yubico och Spotify håller en genomsnittslön på mer än 100 000 per månad, visar Breakits sammanställning.

Den som vill hitta techbolagens högsta löner bör leta upp ett i bolag med rötterna i USA och abonnerade appar inom Fintech, tror Breakit, som ser ett mönster i att dessa faktorer drar upp genomsnittslönen.

Katarina Berg, HR-direktör på Spotify, bekräftar att bolagets anställda ligger relativt högt i lön.

– Den genomsnittliga lönen på Spotify reflekterar vår globala närvaro där medarbetare i länder med ett högre löneläge än Sverige också ligger med i jämförelsen, säger hon till Breakit.

Högt i lön ligger också företag som tillhandahåller banktjänster, som Rocker, Trustly, Lendify och Getswish, mer känt som Swish.

– Getswish är ett litet bolag i kraftig tillväxt. Vi har i denna fas fokuserat på att rekrytera seniora nyckelpersoner, dels för för att bygga och etablera bolaget, samt dels för driva utvecklingen av Swish som en av Sveriges populäraste tjänster”, säger den operativa chefen Mattias Björk till Breakit.

Lägst snittlön i jämförelsen har e-handelsbolaget Sellpy. Där är lönen 15 817 kronor per anställd, något som kan hänga samman med en större andel okvalificerad arbetskraft.

Läs också:

Bolagen med snittlön på 100 000 kr – tech i topp

ANNONS
ANNONS

Huggsexa om techtalanger i Stockholm