Nasdaq Stockholm har, med hänvisning till pressmeddelandet som Fingerprint Cards publicerade  under tisdageftermiddagen, i samråd med Finansinspektionen beslutat att handeln i bolagets aktier ska återupptas.

ANNONS

Handeln återupptas imorgon, den 21 mars 2018, enligt ordinarie handelsschema, enligt ett marknadsmeddelande.

Stockholmsbörsen stoppade handeln i Fingerprint under tisdagsförmiddagen med hänvisning till insiderinformation som inte publicerats av bolaget. Aktien hade före handelsstoppet fallit med 6,9 procent till 8,931 kronor.

Analytiker har under morgonen uppgivit att bolaget igår eftermiddag varit i kontakt med analytiker och signalerat att konsensusförväntningarna i marknaden ligger för högt och då framför allt för det första kvartalet.

Samtidigt uppgav Fingerprint under tisdagseftermiddagen att bolaget inte har lämnat ut kurspåverkande information i analytikersamtal, och inte heller kommenterat analytikers estimat.

Bolaget konstaterar att man för sedvanliga samtal med analytiker för att diskutera deras antaganden samt repetera och förtydliga bolagets tidigare kommunikation om den finansiella utvecklingen, och noterar att två analytiker har skickat ut uppdateringar efter samtalen den 19 mars.

ANNONS
ANNONS

”I enlighet med gällande regelverk har Fingerprint Cards inte lämnat ut kurspåverkande information i analytikersamtal, och inte heller kommenterat analytikers estimat”, heter det.

Under samtalen som genomfördes den 19 mars säger sig bolaget bland annat ha kommenterat den tilltagande förändringen av marknadsförutsättningarna för kapacitiva fingeravtryckssensorer för smartphones, som tidigare kommunicerats i bokslutskommunikén för 2017.