ANNONS
Företrädesemission 18 sep - 2 okt 2023

Gruvlig historia för Boliden på Stockholmsbörsen

Uppdaterad: 25 apr. 2023Publicerad: 25 apr. 2023
Stockholmsbörsen
Kvartalsrapporten blev tyvärr en gruvlig historia för Boliden på Stockholmsbörsen. (Foto: TT)

Tisdagen på Stockholmsbörsen inleddes på svagt minus, och präglades i likhet med gårdagen av kvartalsrapporter, som ju har en förmåga att skapa såväl ljuvliga som rysliga eftersvall. Ett exempel på det senare stod Boliden dessvärre för, som drog både OMXSPI och storbolagsindex OMXS30 med sig i fallet.

ANNONS
ANNONS

Vi börjar dock på plus och en delårsrapport av det härligare slaget som ABB bjöd på.

Detta tack vare intäkter som uppgick till 7 859 miljoner dollar. Det överträffade sannerligen analytikernas förväntningar och satte fart på aktien redan under morgonhandeln, vilket Dagens PS då kunde rapportera.

Vid dagens slut låg aktien på plus 3,9 procent.

Lyckat kvartal för Alfa Laval

Ett lyckat första kvartal med högre intäkter och rörelseresultat än estimerat kunde även Nordnet bjuda på, vilket satt som en smäck efter gårdagens formsvacka.

Bra ifrån sig gjorde också Alfa Laval, med en långt bättre rapport än väntat. Det premierades som sig bör på Stockholmsbörsen med ett uppsving på 3,3 procent.

ANNONS
ANNONS

Rysare för Boliden

Lika gesvint gick det tyvärr inte för gruv- och smältbolaget Boliden, som med sin rapport inte lyckades övertyga investerarna på Stockholmsbörsen.

Skälet till det är främst lägre metallpriser och lägre produktion, vilket bidragit till ett betydligt lägre rörelseresultat än i fjol.

Det drev som Dagens PS kunnat rapportera ned aktien som vid lunchtid hade tappat 4,59 procent. Trenden fortsatte sedan brant utför för att avrunda dagens affärer på minus 7,1 procent.

Dagens affär?

Dagens potentiella affär på Stockholmsbörsen stod det skånska fastighetsbolaget Doxa för, som lagt ett rekommenderat bud på byggbolaget Serneke.

En nyhet som minst sagt satte sprutt på Sernekes aktie, som rusade 51 procent.

ANNONS

Det får avrunda en röd dag på Stockholmsbörsen som stängde med OMXSPI på minus 0,6 procent. Storbolagsindex OMXS30 hade i sin tur tappat 0,5 procent, rapporterar Dagens Industri. 

Vill du läsa mer om Stockholmsbörsen? Så här enkelt skaffar du vår kostnadsfria nyhetstjänst!

Relaterade artiklar:

Glädjeskutt för ABB på Stockholmsbörsen

ABB spänner musklerna i Q1 – aktien stiger

Boliden faller tungt på delårsrapporten

ANNONS
ANNONS
ANNONS
Företrädesemission 18 sep - 2 okt 2023

Investera i svensk innovation som begränsar hjärnskador. Medicintekniska PolarCools CE-märkta produkt, PolarCap® System, används som akut behandlingsmetod vid hjärnskakningar och upprepade smällar mot huvudet. Bolagets vision är att kontrollerad kylning av huvud- och nackskador ska bli en standardbehandling för att begränsa hjärnskador. Försäljningen ökar snabbt och nu genomförs en nyemission för att klara av expansionen.

Läs mer & teckna här
ANNONS
ANNONS