Vem som ska ta över efter Warren Buffett har länge diskuterats. Nu har Warren Buffett uppgett till CNBC att det troligen är Greg Abel som blir hans efterträdare.

ANNONS

Greg Abel är vice ordförande för icke-försäkringsverksamhet i Berkshire Hathaway Inc. Enligt Warren Buffett är företagets styrelse överens om att det blir den 58-årige Greg Abel som får ta över som vd när 90-årige Buffett avgår.

Ålder avgörande faktor

Hittills har valet av efterträdare inte diskuterat offentligt och spekulationer om att Berkshire Hathaway Inc:s vice ordförande Ajit Jain, 69, skulle efterträda Warren Buffett har förekommit.

Greg Abel har länge setts som den mest troliga kandidaten att efterträda Warren Buffett och enligt honom var Ajit Jains ålder en avgörande faktor i valet av Greg Abel, skriver Bloomberg.

Styrelsen överens om Abel

”Styrelseledamöterna är överens om att om något skulle hända mig i natt, skulle det bli Greg som tar över i morgon bitti”, sade Warren Buffett till CNBC.

”Vi har alltid inom Berkshire haft i princip en enhällig överenskommelse om vem som ska ta över nästa dag”, sade han vidare.

ANNONS
ANNONS

Både Abel och Jain toppkandidater

Både Greg Abel och Ajit Jain valdes till sina ordförandeposter år 2018 och sedan dess har de båda setts som toppkandidater till att ta över efter Warren Buffett.

Läs mer: Warren Buffett: USA:s ekonomi är glödhet