Google annonserade under tisdagen planer på att köpa det börsnoterade cybersäkerhetsföretag Mandiant för 5,4 miljarder dollar. Bolaget vill öka cybersäkerheten för molntjänsten Google Cloud. 

ANNONS

Google satsar på cybersäkerhet för att öka säkerheten för Google Cloud. Om köpet av Mandiant går igenom är förvärvet det andra största i Googles historia, rapporterar CNBC.

Stora investeringar i molnet

Bolaget väljer att investera stora resurser för öka säkerheten i molnet för deras kunder och samtidigt kunna utmana konkurrenter som Microsoft Azure och Amazon Web Services.

”Organisationer runt om i världen står inför oöverträffade cybersäkerhetsutmaningar eftersom samma invecklade och komplexa attacker som tidigare användes för att rikta in sig på stora regeringar, nu används för att rikta in sig på företag i alla branscher”, säger Thomas Kurian, vd för Google Cloud, i ett uttalande.

Efter att informationen om att Google var intresserad av att köpa Mandiant gick deras aktiekurs upp hela 16 procent.

Ökning av cyberattacker

Wedbush analytiker Dan Ives menar att Rysslands invasion av Ukraina har ökat antalet cyberattacker.

”Med cyberattacker som ökar för varje dag och cyberkrigföring pågår från Ryssland/statssponsrade cyberterrorismorganisationer, fördubblar Google sitt cybersäkerhetsavtryck vid rätt tidpunkt med Mandiant och försöker skilja sig från sådana som Microsoft och Amazon i molnets kapprustning”, tillägger han.

Den stora ökningen av cyberattacker kan leda till flera större sammanslagningar och förvärv blir aktuella när stora amerikanska teknikbolag ska säkra upp sina användares data.

ANNONS
ANNONS

Börsnoterade bolag inom cybersäkerhet har varit motståndskraftiga på rådande marknad eftersom den pågående ryska invasionen av Ukraina lett till kraftigt ökad försäljning.

Läs mer: Google stoppar ryska nätannonser [Dagens PS]