Googles Playbutik är en mycket viktig kanal för alla techbolag som vill göra en ny app tillgänglig. Men Donald Trumps lansering av en social kanal, Truth Social, har ännu inte fått tillgång till Google Play. Anledningen är att den inte lever upp till kraven.

ANNONS

En irriterad diskussion har uppstått mellan appbutiken Google Play och Truth Social efter att Google inte har tillgängliggjort appen för intresserade användare.

Efter att Truth Socials vd Devin Nunes har anklagat Google Play för att hålla bolaget på halster bemöter Google kritiken med att Truth Social inte har levt upp till de krav på innehållsmoderering som man ställt upp. I en intervju ska Nunes också ha påstått att det är upp till Google om appen blir tillgängliggjord eller inte.

Google ska också ha bett Truth Social att fixa flera utpekade problem för att kunna erbjudas en plats i butiken.

Man är särskilt oroade över hur Truth Social hanterar fysiska hot och uppvigling till våld, skriver Business Insider.

Truth Social ska ha uppgivit för Google att man arbetar för att komma bort från dessa problem.

Truth Socials app har fler problem

I februari fick personer som använder Apples olika enheter möjlighet att ladda ned Truth Social via App Store, så många har fortsatt möjlighet att verka där. Enligt uppgifter verkar intresset emellertid lågt.

Förutom problem med distributionen har Truth Social också rekryteringsproblem. De vill enligt uppgifter från Reuters nämligen inte anställa någon med vänster- eller mittensympatier, utan bara personer som sympatiserar med högern i USA.

ANNONS
ANNONS

En planerad sammanslagning mellan Truth Socials moderbolag och spacbolaget Digital World Acquisitions har dessutom skjutits upp. Securities and Exchange Commission, den amerikanska motsvarigheten till Finansinspektionen, undersöker plattformens verksamhet på flera punkter.

Läs också:

Trump-kopplad Spac sågas i ny rapport – aktien dyker [Dagens PS]
Trumps sociala app – ett fiasko [Dagens PS]