Ex-presidenten Donald Trumps sociala app liknas vid ”en katastrof” där 1,5 miljoner användare inte kan använda appen utan i stället står på väntelistan.

ANNONS

Trump, bannlyst upprepade gånger på Twitter, meddelade i höstas att han hade för avsikt att ta fram en egen social app.

”Vi lever i en värld där talibanerna har en enorm närvaro på Twitter men din favoritpresident har tystats”, som Trump uttryckte det.

Den 21 februari i år lanserades hans app-plattform, som sedan dess har kantats av problem, konstaterar BBC som uppger att exempelvis nästan 1,5 miljoner användare står och väntar på att få tillgång till appen, Truth Social som den kallas.

Social medieexpert: Appen är en katastrof

”Det har varit en katastrof”, säger Joshua Tucker, chef för NYU:s Center for Social Media and Politics, enligt BBC om Trumps sociala app.

Appen uppges vara förhållandevis populär att ladda ner, men den är inte på topp-100-listan och inte ens i närheten av popularitet i en jämförelse med Youtube, TikTok, Instagram och Facebook.

Truth Socials vd Devin Nunes lovade att appen skulle vara ”fullt operativ” i slutet av mars, men det löftet har inte infriats.

Samtidigt ryktas det om att Trump är rasande över att fler inte använder appen.

ANNONS
ANNONS

På Twitter utestängdes Trump sedan en mobb av hans anhängare stormat USA:s parlamentsbyggnad Kapitolium. Twitter hävdade att Trump uppviglat till de våldsamma protesterna efter valförlusten.

Den 8 januari 2021 beslutade Twitter att blocka Trump på livstid från det sociala nätverket och mikrobloggen.

Läs även: Donald Trump lanserar ny plattform [Dagens PS]