Europeisk strateg på amerikanska investmentbanken Goldman Sachs ser köpläge i ”billiga aktier” i två sektorer – missa inte det!

ANNONS

Sharon Bell på Goldan Sachs lyfter fram både banker och råvarubolag och anser att aktierna i de två olika sektorerna är billiga och attraktiva i dagens höga räntemiljö.

Det skriver CNBC.

Den ekonomiska tillväxten väntas förbli robust, heter det, och det lyfter de två nämnda värdesektorerna, enligt Goldmans börsproffs.

Bell räknar med att BNP globalt växer med strax över 2 procent i år.

Räknar med fortsatt höga räntor

Att ekonomin är fortsatt stark talar för att centralbankerna håller fast vid sina höga räntor en längre tid, enligt analysen.

För bankerna innebär det ökade möjligheter att öka sina nettoräntemarginaler och runt om i Europa har bankjättar, även i Sverige, kommit med starka resultatrapporter.

På onsdagsmorgonen var Handelsbanken sist ut bland de svenska storbankerna att redovisa sitt årsbokslut för 2022 och siffrorna för fjärde kvartalet.

Läs mer om det: Handelsbankens vd myser – intäkterna historiskt höga [Dagens PS]

Obestridligt gynnar högre räntor bankerna, men även råvaror kan dra fördelar av tillväxten i ekonomin.

ANNONS
ANNONS

Goldman-strategen: Begränsat utbud eldar på råvarusektorn

Sharon Bell på Goldman Sachs spår, skriver CNBC, att olje- och andra råvarupriser stiger under andra halvåret, främst drivet av en stark efterfrågan.

Både oljepriserna och kopparpriserna har det senaste året fallit kraftigt men Wall Street-bankens aktieexpert tror alltså att råvarupriserna går upp igen om några månader och att även ett begränsat utbud bidrar till detta.

Dagens värderingar på bank- och råvaruaktier är mot bakgrund av rådande omständigheter ”billiga”, anser Goldman-strategen.