Enligt valutaspekulanten, mångmiljardären och filantropen George Soros kommer Kinas mäktige ledare Xi Jinping inte att bli omvald senare i år, skriver SvD.

ANNONS

Kommunistledaren Xi Jinpings mandat som auktoritär ledare över Kina kommer inte förlängas i oktober i år i samband med Kinas 20:e partikongress, hävdar Soros i ett uttalande på ett webinarium på Hooverinstitutionen vid Stanford University, rapporterar Svenska Dagbladet från plats.

Ytterst är det covid-19-varianten omikron som fäller Xi Jinping, enligt George Soros som menar att Kina tigit för folket om att både delta och omikron härjar i världen.

Radar upp hoten mot Kinas ledare

Kinas hantering av pandemin som sådan, med massiva nedstängningar, och landets omfattande fastighetskris i kombinationen med felaktiga siffror över demografin, är andra faktorer som hotar Kinas ledare, anser Soros, skriver SvD.

”Detta kommer att vända många som investerat större delen av sina besparingar i fastigheter mot Xi Jinping”, säger han, enligt tidningen.

Där till har Kinas president Xi Jinping, enligt George Soros, många ”fiender” inom kommunistpartiet, som i det tysta kantas av interna strider, hävdar han.

Det är inte första gången Soros kritiserar Xi Jinping och kommunistpartiet, men hans kritik har hela tiden bara avfärdats.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Soros satsar på fastighets- och finansaktier [Dagens PS]

Läs mer: Soros, 90 år, går till angrepp mot Sverige [Dagens PS]