”Nej, det där tycker jag är fel. Hur skulle det se ut om jag skulle tränga mig förbi en 87-åring i kön?”

ANNONS

Dagens PS berättade nyligen, med hänvisning till ETC, om en företagare som tillsammans med familjen satt sig på flyget till Dubai för att få sprutan.

Han betalade 300 00 kronor för besväret, men det tyckte han att det var värt.

”Jag känner många som har ordnat det här utan att sitta och vänta på den svenska apparaten. Varför ska vi vänta när vi har möjligheter att finansiera det? Det blir bara moralism”, sade företagen, som föredrog att framträda anonymt i ETC.

Christer Gardell, känd finansman bakom aktivistfonden Cevian, anser däremot att är just omoraliskt att glida före alla andra i vaccinkön för att han har råd. Vilket intryck skulle det ge, menar han, om han tränger sig före ”en 87-åring i kön”? undrar han i Svenska Dagbladet.

Sparsam med Nordea-kommenterar

Han förklarar att han är försiktig i pandemin, han vill inte bli sjuk. Gardell är 60 år och hade en släkting som var inlagd på sjukhus i flera veckor i covid-19, berättar SvD, som även uppger att Gardell håller sig aktiv med sitt tennisspelande och att han ser pigg och solbränd ut.

Christer Gardell pratar hellre med tidningen om världsekonomin än Nordea, där Gardells Cevian är tredje största ägare.

Storbanken är på tapeten då huvudägaren Sampo ska sälja fler aktier och så småningom göra exit helt.

ANNONS
ANNONS

”Det är naturligt att ett försäkringsbolag renodlar och säljer saker utanför kärnaffären”, säger Gardell i artikeln.

Om pandemin och världsekonomin säger miljardären Gardell, när den globala smittan klingar av, att det kan bli en kraftigare återhämtning än många räknar med.

”Det kan bli en konjunkturuppgång som vi aldrig tidigare skådat. För första gången kommer konjunkturuppgången att ske synkroniserat över alla världens regioner. Uppgången kommer eldas på av extremt kraftfulla monetära och finanspolitiska åtgärder”, spår Christer Gardell i SvD-intervjun.