Kände finansmannen välkomnar att småsparare går emot förvaltarproffsen, som nu skett i det uppmärksammade Gamestop-fallet.

ANNONS

”Vad som sker med Gamestop är högst intressant. Här har amerikanska småsparare gått emot de stora hedgefondernas blankningspositioner vilket drivit kurserna i taket. Många hedgefonder kommer nog vara mer försiktiga med sina blankningspositioner framöver vilket är bra”, skriver Christer Gardell i ett mejl till TT i en artikel på som publiceras bland annat av SvD.se.

Lars Söderfjell på Ålandsbanken är dock rädd för att cirkusen som brutit ut på börsen får konsekvenser för aktiemarknaden i stort.

”När du får så här hög volatilitet i aktier blir du mer osäker på vad din tillgång är värd i framtiden. Ju mer osäker du blir på att marknaden kan sätta rätt pris desto lägre värdering kommer du ha. Har du en längre period med högre volatilitet är risken att du sänker värderingen för hela aktiemarknaden, om det håller på ett tag. Därför är jag lite orolig över den här typen av rörelser”, säger Söderfjell till nyhetsbyrån.

Läs hela artikeln.

ANNONS
ANNONS

Läs även: De lägger ned blankning efter börssmällen [DagensPS.se] »