Hedgefonden Melvin Capital åkte på en rejäl smäll när Gamestop rusade i januari. Efter att ha tagit in nytt kapital går fonden urstarkt i februari.

ANNONS

Melvin Capitals korta position i Gamestop resulterade i att fonden backade med 53 procent. Sedan Gamestop-haussen påbörjades har fonden både tagit in nytt kapital från investerare och grundaren Gabe Plotkin har blivit utfrågad i USA:s kongress.

Nu pekar det på att den belägrade hedgefonden har möjlighet att ta sig igenom den kris som började med att Reddit-användare satsade emot hedgefonder som blankade aktier.

I februari var avkastningen för Melvin Capital hela 22 procent, rapporterar Bloomberg News.

Trots den imponerande avkastningen behöver Melvin Capital skapa en avkastning på ytterligare 75 procent för att fondens tidigare investerare ska gå jämt upp.

Det finns dock skäl att tro att Melvin Capital lyckats att leverera.

Under tidigare år har Melvin Capital skapat en god avkastning – med en årlig snittavkastning på cirka 30 procent sedan 2014.

Att professionella kapitalförvaltare kan dra lärdom av småspararnas avtryck på aktiemarknaden under Gamestop-haussen var Gabe Plotkin tydligen med när han blev utfrågad av amerikanska kongressen.

ANNONS
ANNONS

“Vi kommer att anpassa oss. Hela industrin behöver anpassa sig”, sa han då.

Läs mer: Ny fond använder sociala medier för att hitta aktier [Dagens PS] >>