Dagens PS

G7 och USA trappar upp sanktioner

G7 USA
USA:s president Joe Biden. (Foto: TT)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 09 maj 2022Publicerad: 09 maj 2022

Medan G7-länderna förbjuder eller fasar ut rysk olja har USA vidtagit nya sanktioner mot Gazprombank-chefer, rapporterar Reuters.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det senaste sanktionspaketet mot Ryssland för kriget i Ukraina innehåller förbud eller utfasning av rysk olja från G7, samtidigt som USA presenterar sanktioner mot Gazprombank-chefer.

“Vi fryser inte Gazprombanks tillgångar eller förbjuder några transaktioner med Gazprombank. Vad vi signalerar är att Gazprombank inte är en fristad, och därför sanktionerar vi några av deras högsta företagsledare”, meddelar en högt uppsatt tjänsteman i Bidenadministrationen, enligt Reuters.

Med de nya sanktionerna hoppas väst öka pressen på Rysslands president Vladimir Putin för invasionen och kriget i Ukraina.

“Vi åtar oss att fasa ut vårt beroende av rysk energi, bland annat genom att fasa ut eller förbjuda import av rysk olja. Vi kommer att se till att vi gör det i tid och under ordnade former”, säger G7-ledarna i ett gemensamt uttalande, skriver Reuters.

“Vi kommer att arbeta tillsammans och med våra partners för att säkerställa stabil och hållbar global energiförsörjning och överkomliga priser för konsumenterna”, heter det vidare i uttalandet.

USA har även infört sanktioner mot tre tyska tv-stationer och förbjuder amerikaner att anlita bokförings- och konsulttjänster från ryssar.

Där utöver har USA infört 2 600 visumbegränsningar mot ryska och vitryska tjänstemän.

Läs även: Världen håller andan inför Putins segertal

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

ANNONS
Egen rådgivning för egenföretagare

Egen rådgivning för egenföretagare. För dig som är egenföretagare ser vardagen och arbetslivet lite annorlunda ut jämfört med en anställd. Därför har Unionen Egenföretagare en speciell medlemslinje för egenföretagare.

Kontakta Unionen
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS