ANNONS
Företrädesemission 18 sep - 2 okt 2023

Funnel tar in över halv miljard – före notering

Uppdaterad: 14 okt. 2021Publicerad: 14 okt. 2021
Mjukvarubolaget Funnel, med grundarna Fredrik Skantze och Per Made.
Mjukvarubolaget Funnel, med grundarna Fredrik Skantze (vänster i bild)och Per Made, tar in mer pengar och siktar på börsen nästa år. (Foto: Funnel)

Svenska mjukvarubolaget Funnel tar in 578 miljoner kronor och siktar på notering nästa år.

ANNONS
ANNONS

På Funnels plattform kan företagskunder analysera data från en rad olika digitala marknadsföringskanaler i realtid och därmed följa vilken avkastning de investerade pengarna ger.

Nu fyller Funnel på kassan med 578 Mkr i en nyemission med Fjärde AP-fonden och Stena Sessan som investerare.

Börsen nästa år

Funnel beräknas börsnoteras på huvudlistan eller First North någon gång under 2022, och detta blir sista gången Funnel tar in pengar innan dess.

“Vi har bara kommit 30 procent på vägen och en börsnotering känns därför naturlig. Då kan gamla ägare kliva av och nya långsiktiga ägare kliva in”, säger bolagets vd Fredrik Skantze till Di.

Med det nya kapitalet värderas Funnel till 3,5 miljarder kronor enligt uppgifter till Di, upp från en miljard kronor i början av 2020.

Rullar på bra

Det rullar på bra för Funnel som har storbolag som Samsung och SAS på kundlistan och omsatte omkring 120 Mkr förra året.

”Marknaden har verkligen exploderat under de senaste åren och nästan alla företag i världen har numera ett behov av en tjänst som vår”, klargör Fredrik Skantze.

Läs även: Europas snabbast växande företag

ANNONS
ANNONS
Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien.

Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien.

ANNONS
Företrädesemission 18 sep - 2 okt 2023

Investera i svensk innovation som begränsar hjärnskador. Medicintekniska PolarCools CE-märkta produkt, PolarCap® System, används som akut behandlingsmetod vid hjärnskakningar och upprepade smällar mot huvudet. Bolagets vision är att kontrollerad kylning av huvud- och nackskador ska bli en standardbehandling för att begränsa hjärnskador. Försäljningen ökar snabbt och nu genomförs en nyemission för att klara av expansionen.

Läs mer & teckna här