Dagens PS

Freetrade redo att flyga – utmanar Avanza

Freetrade
Jordan Sinclair, Europachef på Freetrade. (Foto: TT)
Torbjörn Karlgren
Torbjörn Karlgren
Uppdaterad: 29 nov. 2022Publicerad: 29 nov. 2022

Lanserade för ett år sedan, godkända redan i mars – men nu ska brittiska nätmäklaren Freetrade utmana Avanza och Nordnet på riktigt på den svenska marknaden.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Nu lanserar den brittiska nätmäklaren Freetrade sin tjänst i Sverige.

Ambitionen är att utmana nischbanker som Avanza och Nordnet om kunderna, skriver Di idag.

De har å andra sidan haft ett år på sig att förbereda sig. Redan i november 2021 kunde Dagens PS skriva om Freetrades planer på att satsa i Sverige.

I mars i år fick bolaget sitt tillstånd från Finansinspektionen och den tid som gått sedan dess säger man sig ha använt för betatester med kunder.

“Vill utmana”

“Vi vill utmana duopolet i Sverige. Avanza har dominerat länge och vår produkt utmanar dem och erbjuder ett bättre alternativ, som kan ta viktiga marknadsandelar. Det finns utrymme för nya utmanare”, säger Freetrades Europachef Jordan Sinclair.

Freetrade lanserades i hemlandet Storbritannien 2018 som en digital plattform för handel med aktier, ETF:er och andra värdepapper.

Man konkurrerar med erbjudandet courtagefri handel i aktier och tjänar pengar på särskilda premiumkonton och avgift för handel i vissa typer av värdepapper.

ANNONS

Amerikanska aktier

Nu lanserar man sin tjänst i Sverige fullt ut, via sin app i Apples App Store. En Android-version kommer inom de närmaste månaderna.

Det kommer den första tiden att handla om handel med amerikanska aktier via ett svenska ISK-konto och efter årsskiftet även om svenska aktier.

Till en början kommer kunder kunna handla med amerikanska aktier på ett svenskt investeringssparkonto, ISK. Efter årsskiftet tillkommer svenska aktier till utbudet. En Android-version av appen är planerad att lanseras inom de närmaste månaderna.

Läs även: Freetrade: Courtagefri aktiehandel i Europa – från Stockholm

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Torbjörn Karlgren
Torbjörn Karlgren

Reporter på Dagens PS med gedigen bakgrund som bland annat bevakar privatekonomi.

Torbjörn Karlgren
Torbjörn Karlgren

Reporter på Dagens PS med gedigen bakgrund som bland annat bevakar privatekonomi.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS