När många flyr fältet från startups och gröna företag ser JP Morgan potential för aktier i laddinfrastrukturbolaget ChargePoint. Bolagets aktier har fallit över 50 procent de senaste tre månaderna.

ANNONS

Analytikern Bill Peterson uppgraderar aktien eftersom bolaget har stor potential att växa framöver. Det innebär inte att JP Morgan är lika optimistiska i sina bedömningar som tidigare – riktkursen har åkt ned till 20 dollar från 26. Men det innebär fortfarande att man tror på 75 procents ökning från nivån under torsdagen.

“Givet aktiens senaste fall, så ser vi goda möjligheter för investerare och vi uppgraderar CHPT”, skriver Peterson i ett uttalande.

ChargePoint väntas växa efter pandemin

Han menar att bolagets installationer i USA och Europa kommer att öka starkt i samband med att människor går tillbaka tills ina jobb i större utsträckning.

Investerare som drar tillbaka sina placeringar är oroliga över att många av bolagen I hållbarhetsbranschen ännu inte är lönsamma, men JP Morgan skirver att oron är överdriven.

“Vi tror att investerare kan vara för pessimistiska vad gäller ChargePoints utgifter och väg till lönsamhet; för oss är de här investeringarna de ansträngningar som krävs för marknaden och nyckeln till att nå målgrupperna”, skriver Peterson.

ANNONS
ANNONS

Läs också:

Nu är det dubbelt så dyrt att ladda elbilen [Dagens PS]
Tesla – Rusningen över på elbilsmarknaden [Dagens PS]