Stockholmsbörsen stängde för fjärde dagen i rad på minus. Breda index stannade på minus 0,2 procent. Storbolagsindexet OMXS30 backade i sin tur med 0,5 procent.

ANNONS

Under gårdagen kunde Dagens PS rapportera att en oro inför Fed-chefen Jerome Powells tal fick index att sjunka vid stängning.

Dagen efter Powells talet var tongångarna desto mer positiva, vilket gjorde förmiddagen på Stockholmsbörsen till en hyfsat ljus och grön historia. En trend som dock gled över i rött under eftermiddagen, för fjärde dagen i rad.

Tuff dag för Handelsbanken

Bland de bolag som avgav rapport kan Handelsbanken nämnas, vars aktie dessvärre sjönk med 8,6 procent när rapporten inte motsvarade förväntningarna. Detta trots positiva resultat och historiskt höga intäkter under det fjärde kvartalet.

Mer om Handelsbankens rapport läser du här: Handelsbankens vd myser – intäkterna historiskt höga [Dagens PS]

Desto bättre rullade det på för bilåterförsäljaren Bilia, som i sin kvartalsrapport redovisade en vinst efter skatt på 358 miljoner kronor.

En annan vinnare för dagen var meddelandetjänstbolaget Sinch, som fick möjlighet att briljera med en ökning på 4,8 procent.

En bra dag på Stockholmsbörsen upplevde även bolag som SBB och Astra Zeneca som båda steg med 1 procent. Detsamma kan sägas om trendsättaren H&M som också steg med 1 procent.

ANNONS
ANNONS

Vill du läsa mer om Stockholmsbörsen? Så här enkelt tar du del av Dagens PS kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs även: Brutalt vinstras i Vattenfall – så gick det till [Dagens PS]