Forbes har frågat fem toppförvaltare om deras bästa aktietips för 2022. Med på listan finns mediabolag som ViacomCBS och Snap.

ANNONS

Med en rekordhög inflation och räntor som är på väg upp kan börserna vänta sig lägre avkastning nästa år, menar många analytiker, skriver Forbes.

Samtidigt har Forbes pratat med fem toppförvaltare som övervakar omkring 25 miljarder dollar i tillgångar. Här är deras bästa aktietips för nästa år.

Underhållning i fokus

John W. Rogers Jr. på Ariel Fund tipsar om underhållning i form av ViacomCBS (VIAC) och Madison Square Garden Entertainment (MSGE).

Även om VIAC-aktien har sjunket med 20 procent under 2021 så tror Rogers på bolaget inför 2022 som har ett ”bredare innehåll som många av dess konkurrenter helt enkelt inte har”, inklusive streamingtjänsten Paramount+.

Amy Zhang på Alger Mid-Cap Focus Fund satsar på den New York-baserade banken Signature Bank (SBNY) och SiteOne Landscape Supply (SITE), som är den största rikstäckande grossistdistributören av sitt slag i Nordamerika.

Snap (SNAP) är ett annat mediabolag som det ser bra ut för nästa år, menar Kirsty Gibson på Baillie Gifford U.S. Equity Growth Fund. Snap fortsätter sitt segertåg bland världens ungdomar och Gibson rekommenderar även fintechbolaget Affirm (AFRM) som planerar att skapa nya bankprodukter under kommande år, ”vilket konsumenterna kommer gilla”.

Nancy Zevenbergen på Zevenbergen Growth Fund tipsar om banken Silvergate Capital (SI) och förvaltningsbolaget Snowflake (SNOW). Den sistnämnda växte med 19 procent 2021, och Zevenbergen förutspår att företaget kommer att fortsätta att teckna nya affärer under nästa år.

 

ANNONS
ANNONS

Den sista förvaltaren är Leon Cooperman på Omega Advisors. Han tipsar om det kanadensiska gas- och oljebolaget Paramount Resources (PRMRF), vars aktier steg med rekordstora 328 procent 2021 och Mirion Technologies (MIR), en global leverantör av bland annat mätlösningar.

Stram oljetillgång 

Han tror att tillgång och efterfråga på olja kommer att förbli stram nästa år som därför erbjuder god lönsamhet, och MIR kallar han en ”högkvalitativ verksamhet” med ett starkt ledningsteam som bör leverera hög tillväxt under de kommande åren.

Läs även: Tematiska fonder: satsa på robotar! [Dagens PS]