Dagens PS

Forbes: De viktigaste börsintroduktionerna 2022

Impossible foods
Det är många blickar på potentiella börsuppstickare i år, en av dem är Impossible Foods. (Foto: Impossible Foods)
Johan Augustin
Johan Augustin
Uppdaterad: 04 jan. 2022Publicerad: 04 jan. 2022

Forbes har listat de viktigaste börsintroduktionerna 2022. Med på listan finns matleveranstjänsten Instacart och matbolaget Impossible.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Impossibles senaste värdering var fyra miljarder dollar, eller 36 miljarder kronor, i augusti, och grundaren Pat Brown sa i november att en börsnotering var “oundviklig” för det veganvänliga matföretaget, utan att sätta en tydlig tidslinje, skriver Forbes. 

Rapporter pekar dock på att bolaget blickar mot en värdering på tio miljarder dollar innan börsnoteringen kan ske, och att bolaget isåfall vill ta upp konkurrensen på riktigt med andra växtbaserade matbolag som Beyond Meat, vilket noterades på Nasdaq 2019.

Uppstickare inom matbranschen

En annan uppstickare inom matbranschen är Instacart – en matleveranstjänst som hoppades på notering förra året, men den nya vd:n Fidji Simo sköt fram planerna till i år, för att bredda tjänsterna bortom enkel matleverans.

Reddit värderas till tio miljarder dollar efter senaste rundan i augusti. Mediaplattformen sägs blicka på en värdering kring 15 miljarder dollar men fortfarande finns inga officiella siffror på när bolaget ska in på börsen.

En av årets största börsintroduktioner 

PayPal-konkurrenten Stripe pratade med investeringsbanker i september om att nå börsen i år. Det kan isåfall leda till att fintechföretagets värdering passerar 100 miljarder dollar, eller 910 miljarder kronor, vilket då kommer vara en av årets största introduktioner.

Med på listan finns även den digitala banken Chime, chattjänsten Discord och TPG.

ANNONS

En annan uppstickare som det har pratats mycket om är Trump Media, där nyheterapporteringen har varit av blandad kompott.

Aktien hos Spac-bolaget Digital World Acquisition Corp (DWAC) sköt i höjden med över 1 700 procent i slutet av oktober när det stod klart att bolaget lanserade medieplattformen Truth Social. Sedan dess har intresset för Trump Media svalnat rejält och värderingen störtdök.

Läs även: Hälften av årets största IPO handlas under listpriset

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien. Lång erfarenhet av resereportage.

Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien. Lång erfarenhet av resereportage.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS