Finanskvinnor hålls tillbaka i sina karriärer av ”mediokra män” som är duktiga på företagspolitik, konstateras det i en ny forskningsrapport. 

Forskningen är gjord av organisationen Women in Banking and Finance tillsammans med prestigeuniversitetet London School of Economics, med stöd från bland andra Goldman Sachs, Barclays och Citibank samt den brittiska myndigheten Financial Conduct Authority.

Det är en kvalitativ studie baserad på intervjuer gjorda av London School of Economics med kvinnor som arbetar inom bank, kapitalförvaltning, professionella tjänster, fintech och försäkring i London.

Kvinnorna upplevde att de var tvungna att visa sin skicklighet under en längre tid för att nå framgång, enligt forskningen, med mer utrymme för män att göra misstag eller prestera genomsnittligt, skriver Financial Times.

Mansdominerade sociala scener

Det beror enligt forskningen på flera skäl, bland annat mansdominerade sociala scener, störda karriärer på grund av mammaledighet, män som är duktiga på företagspolitik, och en motvilja hos kvinnor att stå över män i hierarkin oavsett förmåga eftersom männen fortfarande betraktades som försörjare. En annan tydlig trend som gick att se var att kvinnorna inte upplevde de skickligaste männen som ett problem – utan snarare de mediokra.

Kvinnorna upplevde att det var ”mycket mer sannolikt med genomsnittliga män som portvakter för de yngre kvinnorna som ville uppåt”, säger Grace Lordan, docent vid London School of Economics, till Financial Times.

Mer subtil diskriminering

Diskrimineringen har med tid blivit mycket mer subtil, och svårare att motverka.

”På 80-talet visste du om någon var negativ mot dig inom finansiella tjänster. Nu är det mycket mer subtilt och att kunna slå tillbaka mot det är riktigt, riktigt svårt”, säger Grace Lordan och ger som exempel att det inte alltid handlar om att finanskvinnor hålls tillbaka – utan att män aktivt hjälper andra män avancera sina karriärer och att effekten blir att det är på kvinnornas bekostnad.

ANNONS
ANNONS

Elva av kvinnorna som intervjuades i studien var svarta, och de upplevde att de var tvungen att prestera bättre än både män och vita kvinnor för att få ett erkännande.

Läs mer: Forskning: Män är idioter