Dagens PS

Fastighetsmiljardär: Sluta slösa som fulla sjömän

fastighetsmiljardär
Fastighetsmiljardären Barry Sternlicht anser att Fed-tjänstemännen är ett "gäng glada galningar". (Foto: Skärmdump från Youtube)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 08 mars 2024Publicerad: 08 mars 2024

Den frispråkige fastighetsmiljardären Barry Sternlicht har en enkel lösning på inflationen i USA som han anser att Fed borde ta fasta på.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

USA:s centralbank Federal Reserve (Fed) har brottats med stigande konsumentpriser i åratal och försökt dämpa de skenande prisökningarna med räntan som vapen.

Fortfarande vågar Fed inte utropa seger över inflationen, även om kampen mot prisstegringarna börjar nå sitt slut och snart kan börja sänkas, enligt signalerna.

Läs mer om det: Fed-chefen: Sänkt ränta inte långt borta Dagens PS

Barry Sternlicht, medgrundare och vd för fastighetsjätten Starwood Capital, anser dock att det finns ett enkelt sätt att lösa inflationsproblematiken.

Här är hans råd till Fed-toppen Jerome Powell

Hans tips till Fed-bossen Jerome Powell är att ryta i åt de amerikanska beslutsfattarna.

“Vad han verkligen behöver göra är att gå över gatan och säga åt kongressen att sluta spendera pengar som berusade sjömän”, säger i en tv-intervju, berättar Fortune.

Enligt Sternlicht har den amerikanska kongressen och Biden-administrationen gjort till sin sak att “dramatiskt öka de federala utgifterna och det nationella underskottet” jämfört med hur det såg ut före pandemin.

ANNONS

“Du har en del av regeringen med en fot på bromsen – Federal Reserve och Powell – och sedan har du den andra delen av regeringen – den lagstiftande församlingen – som spenderar så mycket pengar de kan”, dundrar fastighetsmiljardären som inte drar sig för att ventilera sina kontroversiella åsikter offentligt, berättar Fortune.

ANNONS

Senaste nytt

Liknar Feds-tjänstemännen vid ett “gäng glada galningar”

Barry Sternlicht slår fast att Feds väg att försöka dämpa inflationen med räntehöjningar inte fungerat.

I mars förra året sade han, enligt Fortune, att centralbankernas räntehöjningar mot inflation är som att “använda en ångvält för att få ner mjölkpriset med två cent” eller att “döda en liten fluga”.

Några månader efter det förklarade han att fastighetsbranschen hamnat i en orkan på grund av Feds aggressiva penningpolitik.

Han har även i en intervju med Fortune, det var i oktober förra året, kallat Feds ordförande Jerome Powell och hans Fed-ledamöter för ett “gäng galningar” som fått USA:s ekonomi förstörd och därigenom utlöst hot om “social oro”.

Läs även: USA-bank räddad – Trumps minister vinnare Dagens PS

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS